Nieuwehorne

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Nieuwehorne
Adres: Schoterlandseweg 17
Vraagprijs: 798.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan bosrand, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 363 m²

Laat u verrassen, zo’n woonboerderij komt u geen tweede keer tegen.

Deze grotendeels gerenoveerde (2008) woonboerderij “Hoog Elten” genaamd is een begrip in de omgeving,
het ontwerp van het woonhuis in Amsterdamse School spreekt voor zich. De hoogwaardige renovatie is goed gelukt maar nog niet helemaal afgerond. De woning zoekt dan ook een nieuwe eigenaar welke de puntjes op de ‘i’ kan gaan zetten, zodat deze parel de komende honderd jaar er weer tegen aan kan.

Aan ruimte geen gebrek, in het voorste gedeelte (voormalig woonhuis) is een riante woonkeuken (44 m2) gerealiseerd, met aangrenzend een zeer ruime bijkeuken (18 m2). De 1e verdieping is voorzien van 2 slaapkamers een badkamer en een fitnessruimte op zolder. Via een tussenportaal met trapopgang betreden we het ‘schuurgedeelte’ dit is grotendeels omgetoverd tot woonruimte. De hal met kelder verwijst nog naar eerdaags, maar als u de zeer ruime woonkamer betreed waant u zich in volledige luxe. De woonkamer (81 m2) is voorzien van een grote schuifpui welke toegang geeft tot het terras en tuin op het westen.
En aangrenzend aan de woonkamer is een ware bioscoop met maar liefst 10 zitplaatsen.

Ook in het schuurgedeelte op de begane grond bevindt zich een grote slaapkamer (25 m2) voorzien van inloopkast, met aangrenzend een badkamer (20 m2) die we beter kunnen omschrijven als ‘wellness’ met;
-bubbelbad
-inloopdouche
-infraroodcabine
-sauna

In het ‘schuurgedeelte’ is ook deels een verdieping gecreëerd waar zich nog een slaapkamer/berging bevindt en een deur naar de ‘hooizolder’ waar de woning qua slaapkamers vrij eenvoudig kan worden vergroot.
Verder zit er nog een garage/werkplaats in het achterste gedeelte van het ‘schuurgedeelte’ en kunnen er 2 auto’s onder de kap staan. Het dak van het ‘schuurgedeelte’ heeft wel aandacht nodig.

De woonkeuken is voorzien van centrale verwarming middels radiatoren, en het woongedeelte in de ‘schuur’ is voorzien van vloerverwarming, via een combiketel gecombineerd met een hout gestookte kachel die in de woonkamer staat. En voorzien van een warmte-terug-win ventilatie systeem.

Het geheel staat op een erf van 5.630 m2 met rondom bomen waardoor er veel privacy ontstaat. Achter op het erf staat een kapschuur voor eventueel caravan, camper of boot en ook voor een leuk feestje is er meer dan genoeg ruimte…..

Bent u na het bekijken van de prachtige foto’s en plattegronden benieuwd hoe de woning voelt?
Neem dan contact met ons op voor een bezichtiging!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.