Middelburg

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Middelburg
Adres: Schuitvlotstraat 4 4331 SZ MIDDELBURG
Huurprijs: € 1200
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Gelegen op de hoek van de Rotterdamse Kaai
Oppervlakte: 70 m2

Op de hoek van de Rotterdamsekaai en de Schuitvlotstraat staat het huis ‘De Vier Heemskinderen’. Het werd bij de stadsuitbreiding in 1594 gebouwd op de plek van een oude stadspoort. Na renovatie beschikbaar: driekamerwoning met moer- en kinderbintenplafond, ruime eetkeuken en ommuurde binnenplaats.

Indeling
3-kamerwoning met binnenplaats in het historische centrum van Middelburg.

Begane grond:
Via een portaal bereikt u de prachtige hoge woon/zitkamer (ca. 29 m²) met beschilderd houten plafond, schoorsteenmantel en vaste kasten. Halletje met toegang tot toilet, trapkast en toegang tot de ommuurde binnenplaats (ca. 18 m²).

Eerste verdieping:
Ruime eetkeuken met moer- en kinderbintenplafond (ca. 20 m²). De keuken beschikt over twee vaste (provisie)kasten. Ruime overloop met toegang tot toilet en een kast voor wasmachine en wasdroger.

Tweede verdieping:
Slaapkamer (ca. 12 m²) met twee vaste kasten. Badkamer met inloopdouche en wastafel. Tweede slaapkamer (ca. 4,5 m²). Via de overloop bereikt u via een vlizotrap de vliering (ca. 15 m), geschikt als bergruimte.

Bijzonderheden:
De foto’s van het interieur tonen de woning vlak na een renovatie. Dit is niet meer actueel.

Locatie:
Gelegen op de hoek met de Rotterdamse Kaai, een zijtak van de historisch grote haven de ‘Kaai’, is het mogelijk om op de kade te parkeren. Hiervoor kunt u een vergunning (zone 2) aanvragen bij de gemeente Middelburg. Het stadscentrum met winkels en gezellige terrassen is op 5 minuten loopafstand. Het station ligt op circa 15 minuten lopen.

 


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.