Tegelen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Tegelen
Adres: Sint Martinusstraat 2B 5931 GK TEGELEN
Huurprijs: € 1.150
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: het oudste deel van Tegelen
Oppervlakte: 185 m2

Deze woning aan de Sint Martinusstraat behoort samen met de oude herberg tot het ‘Gouden Berg complex’. Sinds de late 18de-eeuw heeft het gebouw waarin deze woning is gesitueerd diverse functies gekend, waaronder een brouwerij, branderij, stijfsel- en azijnfabriek en een handel in koloniale waren en steenkool. Tijdens de laatste restauratie zijn er in het complex drie woningen en een woonhuis met atelier of werkruimte gerealiseerd. Vanwege de stoere uitstraling van het woonhuis is deze bijzonder geschikt voor een creatieve of ambachtelijke invulling.

Indeling
Begane grond, eerste verdieping en kleine kamer onder de kap.

Begane grond:
Ingang via de entree aan de voorzijde van het gebouw. Op de begane grond drie grote multifunctionele ruimten, geschikt als atelier of andere vorm van bedrijvigheid (35 m², 17,5 m², 29 m²) met een authentieke sfeer. Separate pantry met wasmachine opstelling, toilet, en ruime berging van (10 m²). De begane grond is verwarmd door middel van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Boven de bedrijfsruimte bevinden zich de woonkamer (33 m²), woonkeuken (25,5 m²) slaapkamer (12 m²) en badkamer (10,5 m²). Vanuit de keuken geeft een open trap toegang tot een slaapkamer onder de kap (8 m²). De eerste (en tweede) verdieping zijn voorzien van een bijzonder groot balken plafond. Op de eerste verdieping is tevens een ruime berging van 32 m².

Locatie:
Gelegen aan een rustig, rustiek straatje in het oudste deel van Tegelen. Het station, de A73 en A74 naar Duitsland bevinden zich op korte afstand.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).