Rossum

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Rossum
Adres: Slotselaan 6 B
Vraagprijs: 1.370.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan water, aan park, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 174 m²

Wonen in een luxueus appartement op eerste verdieping met balcon in dit Historische Slot in de Parel van de Bommelerwaard, midden in het rivierenland.

Het woord ‘uniek’ is een van de grote clichés in makelaarsland. Maar we gebruiken het nu tóch, want wonen in een nieuw luxueus appartement in Slot Rossum, op deze locatie, dat is werkelijk uniek. Dit Slot ligt met haar koetshuis midden in het schilderachtige Rossum zodat je buiten de poort meteen in een mooie straat van het dorp bent. Vanuit de parkachtige tuin loop je zo de dijk over en heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Waal. Voordat we je het appartement nader presenteren, eerst even een terugblik op de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek.

De historie van Slot Rossum
Dit kasteeltje staat op een plek waar de meanderende rivieren Maas en Waal elkaar op een paar honderd meter naderen. Aan het einde van de Middeleeuwen, in de 13e eeuw, liet het geslacht Van Rossem hier het buitenverblijf Kasteel Rossum bouwen. Dit versterkte kasteel werd tijdens het beleg van Zaltbommel (1599) geheel verwoest. De ruïne bleef daarna nog 140 jaar staan en werd pas in 1740 afgebroken om plaats te maken voor een kleiner rentmeesterslot voor de familie Van Randwijck. Dit slot was echter geen lang leven beschoren. Al in 1847 besloot de baron C.A.J van Randwijck het weer af te breken, omdat hij op dezelfde plek een groter landhuis met koetshuis wilde laten bouwen. Als genie-officier en ingenieur besloot de baron zelf het ontwerp voor zijn nieuwe slot Rossum te maken. Hij liet zich daarbij inspireren door de Engelse, neogotische, neo-Tudor stijl. Zo ontstond het huidige Slot Rossum: een kasteeltje in eclectische stijl met kantelen en gotisch aandoende raampartijen. En we zeggen het graag; het is dan ook met recht een Rijksmonument.

Appartementen in het Slot met mogelijke aanpassingen
Een pand als dit wordt in de volksmond vaak aangeduid als ‘het kasteel’. De officiële naam is ‘Slot Rossum’ maar eigenlijk is het eerder een groot landhuis. Nu wordt het landhuis verdeeld in drie appartementen en bestaat de unieke kans historisch te wonen in een nieuw appartement. En uiteraard kan je het ontwerp van het appartement nog verder aanpassen. Zo is er een stelpost voor de keuken, het sanitair en de vloeren waar je zelf een keuze uit kan maken.

Het appartement op de eerste verdieping met balkon
Via het ruime bordes en de hoge dubbele deuren op de begane grond kom je binnen in de indrukwekkende gemeenschappelijke hal met gebruik van nobele materialen. Via de lift of via het imponerende trappenhuis ga je naar de entree van het appartement en kom je in verschillende ruime kamers. Waaronder een ruime en moderne woonkamer van 33 m² en aangrenzend een leefkeuken van 37 m². De ouderslaapkamer is 19 m² groot en heeft aangrenzend een badkamer van 8 m². Tevens is een tweede slaapkamer van 14 m² met een badkamer van 7 m² en een werkkamer van 16 m². Het balkon is 13 m² groot en heeft een fantastisch uitzicht.

Kelder met berging
Overigens is onder het pand ook nog een stahoge koele wijn- en proviandkelder waarbij het appartement een berging heeft van 21 m² met een hoogte van 1.94 meter.

Tuin
Vanuit de Slotselaan rijd je zo het terrein op. De oprit deel je met de andere twee appartementseigenaren en de gebruikers van het achtergelegen koetshuis, waar nu een kantoor gevestigd is. De appartementseigenaren delen de parkachtige tuin met een totale oppervlakte van 4864 m2 inclusief de slotgracht met elkaar en hebben uiteraard voldoende parkeerruimte.
Het slot heeft weliswaar kantelen en een slotgracht, maar het is zeker geen ‘versterkte veste’. Daarvoor is het veel te elegant. Slot Rossum is door Baron Van Randwijck ontworpen vanuit een soort geromantiseerd idee van een kasteel. Net zoals het aanpalende Slingerbos (eigendom van de gemeente) ontworpen is als romantisch landschap. Deze tuin heeft volwassen bomen met mooie uitzichten rondom het Slot en heeft toegang naar een weggetje, vanwaar je zo over de dijk kan lopen met een prachtig uitzicht over de rivier de Waal

Een warme plek in het hart van Rossum
Slot Rossum heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van de gemeente. Bedenk dat hier heel wat Rossumnaren in de echt zijn verbonden, en dat hier ook jarenlang alle geboorten werden aangemeld. Je zou kunnen zeggen dat Rossum en haar Slot eveneens een bijzondere verbintenis hebben, al was het maar doordat veel mensen in de regio warme gevoelens koesteren omtrent ‘hun’ slot. En je hebt nu de kans deelgenoot te worden van deze bijzondere historie.

Start verkoop
De verkoop van de drie appartementen start 14 juni. Maar we zijn zo enthousiast dat we je nú al graag willen informeren. Deel je ons enthousiasme ? Neem dan contact met ons op, dan informeren wij je graag verder.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.