Haarlem

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Haarlem
Adres: Spaarnwouderstraat 19b 2011 AA HAARLEM
Huurprijs: € 1.160
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: rand van het centrum
Oppervlakte: 73 m2

In de 16de en 17de eeuw stonden er aan het Spaarne in Haarlem vele bierbrouwerijen. In 1597 wordt Korte Spaarne 15 / Spaarnwouderstraat 19 vermeld als de bierbrouwerij ‘’t Zeepaert’, eigendom van Jan Aelbertsz Ban. Het erf liep door tot aan de achterstraat, de huidige Spaarnwouderstraat, en was aan die kant bebouwd met bedrijfsgebouwen. Bij de restauratie zijn in dit complex 8 appartementen gerealiseerd.

Indeling
Begane grond:
Entree via zowel de Spaarnwouderstraat als de statige entree aan het Korte Spaarne met toegang tot de gemeenschappelijke hal met gedeelde fietsenberging en de bij het appartement behorende berging (ca. 6 m²).

Tweede verdieping:
Entreehal. Slaapkamer (ca. 12,8 m2). Douchecel met douche, wastafel en opstelplaats voor wasmachine. Separaat toilet. Royale woonkamer (ca. 52 m2) met open keuken. De woonkamer met frans balkon heeft een pakhuis-achtige sfeer en is voorzien van een robuust moer- en kinderbintenplafond.

Bijzonderheden:
de foto’s geven een indicatie van de huidige toestand.

Locatie:
Het huis bevindt zich in het centrum van Haarlem met alle gezellige winkels, theaters, horeca, etc. op korte afstand. Het is goed bereikbaar per openbaar vervoer, te voet of per auto. Gelegen aan het Spaarne en dichtbij het Teylers Museum en parkeergarage De Appelaar. In de straat geldt betaald parkeren (met vergunning).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).