Tilburg

TYPE

Monument

KAMERS

LOCATIE

Tilburg
Adres: Spoorlaan 436
Huurprijs: 150 m² p/j
Bouwvorm: BESTAANDE_BOUW
Bouwjaar: 1897
Ligging:
Oppervlakte:

ALGEMEEN
Zeer fraaie monumentale kantoorvilla met volstrekt eigen uitstraling op gunstige zichtlocatie in het centrum van Tilburg, tegenover het Centraal Station en het busstation. Het gebouw, met de kenmerkende toren, is een rijksmonument en werd destijds gebouwd als “Villa Joseph”.

RIJKSMONUMENT VILLA JOSEPH
Voormalige villa “Joseph” uit 1897 in eclectische stijl naar ontwerp van architect W.F.J.H. Bouman(Tilburg/Breda). De halfvrijstaande villa die thans in gebruik is als kantoor is gebouwd voor de Tilburgse lakenfabrikant Pollet. Het westelijk gelegen buurhuis genaamd “Desiré” op Spoorlaan 438 is tegelijkertijd in dezelfde Stijl en door dezelfde opdrachtgever en architect gebouwd.

LIGGING
Deze kantoorvilla is gelegen aan dé belangrijkste weg op het gebied van dienstverlening van het centrum van Tilburg. De Spoorlaan heeft de laatste jaren een complete metamorfose ondergaan, waardoor de toegang naar het stadscentrum zeer uitnodigend is geworden. En ook achter het NS Station zijn en worden diverse projecten gerealiseerd, die bijdragen aan een prettige en dynamische omgeving. Winkels, horeca, culturele voorzieningen en de groene oase van het nieuwe Spoorpark etc. bevinden zich alle op loopafstand.

BEREIKBAARHEID
Het kantoorgebouw ligt tegenover het Centraal NS station Tilburg en het busstation: u hoeft letterlijk de straat maar over te steken. En door de ligging aan de cityring is dit kantoor ook per eigen vervoer zeer goed bereikbaar.

PARKEREN
Bij het gehuurde behoren 12 parkeerplaatsen op het voor- èn achtergelegen terrein (bereikbaar via de Utrechtstestraat).
In de directe omgeving – en binnen afzienbare tijd ook direct achter het NS station – zijn verschillende openbare parkeergarages aanwezig (zoals de parkeergarage Knegtel).

OPPERVLAKTE
Het representatieve kantoorgebouw heeft een oppervlakte van ca. 532 m², als volgt verdeeld:

Kelder : 87 m² (berging)
Begane grond : 180 m²
Eerste verdieping : 169 m²
Tweede verdieping : 96 m²

Deelverhuur is onder voorwaarden mogelijk; wij informeren u graag over de mogelijkheden.

VOORZIENINGEN
Het kantoor wordt stevig gerenoveerd zodat het gebouw gaat voldoen aan de moderne eisen van deze tijd. De interieurfoto’s in de documentatie geven een impressie weer van de renovatie. De renovatie zal in onderling overleg met de toekomstige huurder plaatsvinden zodat er optimaal rekening kan worden gehouden met de wensen van huurder.

BESTEMMING
Volgens het bestemmingsplan is op locatie “centrum-binnenstad” van toepassing. Toegestaan is o.a. het gebruik als kantoorruimte.

DOELGROEP
Het gebouw leent zich bij uitstek voor gebruik als kantoor voor de (zakelijke) dienstverlening.

HUURPRIJS
De huurprijs voor het totaalobject bedraagt € 95.000,- per jaar excl. BTW per jaar. Huurprijs bij deelverhuur op aanvraag.

HUURPERIODE
De huurperiode bedraagt 5 (vijf) jaar of 10 (tien) jaar met een verlengingsmogelijkheid van telkens 5 jaar.

INDEXERING
Jaarlijkse indexering voor het eerst één jaar na huuringangsdatum op basis van de Consumenten Prijs index reeks “alle huishoudens” samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS (2015=100).

SERVICEKOSTEN
De servicekosten worden in onderling overleg vastgesteld.

OVEREENKOMST
Volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken ROZ model februari 2015, artikel 7: 230a BW (kantoor- en overige bedrijfsruimten) met de bijbehorende algemene bepalingen en nodige aanvullingen.

ZEKERHEIDSTELLING
Tot zekerheid van nakoming van de verplichtingen uit deze overeenkomst dient een bankgarantie gesteld te worden ter grootte van een betalingsverplichting (inclusief BTW) van drie maanden.

HUURBETALING
Huurbetaling per kwartaal vooruit door middel van een automatische incasso.

OMZETBELASTING
Indien huurder niet aan 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

OPLEVERDATUM
Aanvaarding/oplevering zal in overleg plaatsvinden, mede afhankelijk van de renovatietermijn van het gebouw.

VOORBEHOUD
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.