Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leerdam
Adres: Spoorstraat 9 4141 HA LEERDAM
Vraagprijs: € 775.000 kk
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: In centrum
Oppervlakte: 199 m2
Oppervlakte perceel: 1440 m2

Eén van de mooiste plekjes van Leerdam met eigen tennisbaan en boomgaard!
*Via onze website kun je deze woning online bezichtigen!*

Prachtig half vrijstaand herenhuis uit ca. 1884 met mooi aangelegde tuin, eigen tennisbaan en boomgaard, gelegen in hartje Leerdam.
Deze bijzondere woning is in goede staat en door de vele originele details zeer sfeervol.

Dit Rijksmonument ligt op een bijzonder groot perceel van 1.440 m2 en heeft een inhoud van ca. 850 m3.
Voor de woning is plaats voor het parkeren van 4 auto’s en in de garage voor 1 auto.

Achter de woning ligt een tuin, die aansluit op de woning, daarachter een eigen tennisbaan en een zeer beschut gelegen boomgaard.
Zowel in de tuin als in de woning is het verrassend rustig … kortom, een zeer bijzondere plek in hartje Leerdam!

Het perceel wordt van de straat gescheiden middels een fietspad en een stoep.
Een bestraat pad, met aan weerszijden hortensia’s leidt naar de trap.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Indeling
Via een aantal treden komt u bij de hoger gelegen voordeur. Deze geeft toegang tot de vestibule, waarin zich ook de meterkast bevindt.
Wat direct opvalt als je de woonkamer binnenkomt, zijn de mooie hoge gestucte plafonds met sierlijsten, de hoge ramen en het vele licht, dat ook via de openslaande deuren aan de achterzijde naar binnenkomt. De kamer is ruim en de schouw met gashaard zorgt voor extra sfeer.

De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is in een U-opstelling geplaatst. Het rode keukenmeubel met terrazzoblad is uitgerust met een koelkast, oven, warmhoudla, spoelbak met mengkraan, vaatwasmachine, een inductie kookplaat en een vlakscherm afzuigkap.

Eerste verdieping
Via een dichte houten trap met vloerbedekking komt u op de overloop van de 1e verdieping, die toegang geeft tot 3 slaapkamers, een badkamer, een toilet en de trapopgang naar de 2e verdieping.

De luxe badkamer ligt aan de achterzijde en is uitgerust met een inloopdouche met thermostaatkraan, een ligbad, een meubel met 2 wastafels en mengkranen en een sierradiator.

Tweede verdieping
Via een dichte houten trap met vloerbedekking komt u op de overloop van de 2e verdieping, die toegang geeft tot 2 slaapkamers, een wasruimte en een kleedruimte met kasten. De overloop is licht door een lichtkoepel.

De wasruimte biedt plaats aan de wasmachine en droger en door het keukenblok met spoelbak en mengkraan is een fijne werkruimte gecreëerd. De CV is ook hier opgesteld.

Overige verdiepingen
Kelder
Via een dichte houten trap vanuit de gang komt u in de lager gelegen kelder.
De kelder is in de 3 open gedeeltes onderverdeeld.
Aan de achterzijde van de kelder leidt een trapje naar een deur, die uitkomt in de achtertuin op het begane grondniveau.

Tuin
Het perceel wordt van de straat gescheiden middels een fietspad, een stoep en een hekwerk. De oprit is geheel bestraat en biedt voldoende plaats om 4 auto’s te parkeren.

Aan de rechterzijde wordt het perceel afgescheiden door het originele smeedijzeren hekwerk.

Aan de linkerzijde loopt bestraat pad naar de trap, die naar de iets hoger gelegen voordeur leidt. Aan weerszijden van het pad staat hortensia’s.
Voor de woning is een deel overdekt.

Vanuit de woonkamer is aan de achterzijde de veranda bereikbaar. Via een trapje kom je in de iets lager gelegen tuin, die geheel omgeven wordt door groene hagen, zodat je hier heel beschut kunt genieten. Een bestraat pad loopt om de veranda heen naar de garage.
Naast de trapopgang vanuit de kelder staat een open houten schuur (3 m2).

Aan de achterzijde leidt de oude voordeur naar de eigen tennisbaan.
Deze is helemaal omgeven door hoge hekken, zodat de ballen op eigen baan blijven.
Aan de linkerzijde is een klein overdekt gedeelte.

Aan de rechterkant achterin kom je via een poort in de boomgaard, waar onder meer appel-, pruimen- en perenbomen staan. Doordat het geheel omgeven is door groene hagen, waan je je hier alleen op de wereld, heel bijzonder!

Garage
Aan de woning is een ruime houten garage aangebouwd. Aan de voorzijde is die toegankelijk via een elektrisch bedienbare garagedeur en aan de achterzijde via een loopdeur.

Bijzonderheden
De meterkast is uitgerust met voldoende groepen met aardlekschakelaars, een slimme elektriciteits- en gasmeter.

De watermeter bevindt zich in de kelder.

De woning is geheel voorzien van dubbel glas m.u.v. het bovenlicht van de voordeur.

De vloer van de begane grond bestaat deels uit hout en deels uit beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout.

De wanden zijn voorzien van voorzetwanden en isolatie en de kap is in 2017 geïsoleerd.

De CV-installatie “Nefit” dateert uit 2010.

De kozijnen zijn in 2014 aan de buitenzijde voor het laatst geschilderd.

Er is aan voor- en achterzijde een buitenkraan aanwezig.

Aan de achterzijde op de begane grond zijn rolluiken aanwezig. Boven de openslaande deuren is een zonnescherm aanwezig, aan de voorzijde hangen markiezen op de 1e verdieping.

In de loop der jaren is het pand goed onderhouden. Er is een nieuwe handgemaakte voordeur geplaatst, de CV is vernieuwd, het loodwerk is vernieuwd, de meterkast is vervangen, het zachtboard op de 1e verdieping is vervangen, verschillende kozijnen zijn vervangen en het dakleer van de garage is vervangen.

In 2017 is het dak gerenoveerd en geïsoleerd.

Over Leerdam
Leerdam is gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden en staat bekend om de glasindustrie en kaasmakerij. Leerdam heeft ongeveer 20.000 inwoners en is gelegen langs de mooie rivier De Linge en omgeven door stadswallen. Leerdam heeft een rijke historie, die is terug te vinden in de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden en het Oude Raadhuis.
Alle voorzieningen om het wonen in Leerdam aantrekkelijk te maken zijn aanwezig. Zo zijn er meerdere basisscholen, middelbare scholen, diverse winkels en supermarkten, cultuurverenigingen en sportverenigingen in Leerdam te vinden.

Het oude centrum van Leerdam is kenmerkend gelegen aan de haven, met de authentieke stadswallen met ‘Muizentorentjes’ nog volop in het zicht. Het centrum is levendig en iedere donderdag is er een grote versmarkt. In het centrum bevinden zich diverse winkels en galeries. De horeca in Leerdam is ook veelzijdig. Er zijn meerdere restaurants, voor de snelle hap en een lang diner kunt u hier goed terecht.

‘Leerdam Glasstad’ is een veelgehoorde kreet. En glas is waar het om draait in Leerdam. Allereerst staat al sinds jaar en dag de glasfabriek van Royal Leerdam in Leerdam West. In deze fabriek wordt de productie van veel bekende glasproducten verzorgd. Dit betreft vooral wat meer grootschalige productie.

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).