Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Staalkade 5 II
Vraagprijs: 880.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1716
Ligging: aan water, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 98 m²

Het huis aan de Staalkade is een uniek appartement waarbij de enorme lichtinval en de locatie direct omarmen. Het historische karakter van de locatie laat soms de geschiedenis van de opbouw van de stad Amsterdam herleven. Prachtige vergezichten over de Amstel geven een gevoel van dynamisch Amsterdam.

Een rondleiding

De tweede verdieping
De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot de woning op de tweede verdieping. Er is een ruime hal met een berging en garderobe.
Aan de voorzijde is de woonkamer met een brede vensterbank en twee ramen die weids uitkijken over de Amstel. Aan de achterzijde is de ruime woonkeuken met een gezellig kookeiland. De verbinding naar de slaapkamers aan de achterzijde is geoptimaliseerd door onder ander een grote werkkast en ingebouwde studeer-/werkruimte en toilet.
De hoofdslaapkamer is aan de achterzijde en voorzien van een inbouwkast. De kinderslaapkamer heeft tevens een ingebouwde kast en twee ramen.
De badkamer heeft een douche, ligbad en een dubbele wastafel.

Het geheel verkeerd in een zeer goede staat van onderhoud en heeft buitengewoon veel privacy.

Het gebouw
Het gebouw waar het appartement deel van uit maakt is een Rijksmonument. Dit gedeelte van de stad (vroeger Binnen Amstel genoemd) is een van de eerste uitbreidingen van de stad Amsterdam waarbij de Amstel als belangrijkste aan-en afvoer gold voor de opbloeiende industrie en nijverheid. Nog steeds zijn oude poorten, sluizen en bruggen te herkennen in het gebied.
Het pand is tussen 2001 en 2005 onder begeleiding van monumenten zorg en een architecten bureau verbouwd en gesplitst. Uitgangspunten van deze renovatie waren de lange zichtlijnen te behouden en de verbinding met de Amstel.

De omgeving
De Staalkade ligt op een centrale locatie in de stad. Dichtbij de historische kern zoals de Nieuwmarkt en Kloveniersburgwal. Tegelijkertijd perfect gelegen ten opzicht van de Noord-Zuid lijn met de halte op het Rokin. Een authentieke woonomgeving met een dorps karakter. Op loopafstand van goede restaurants, leuke horeca en uitgebreide culturele voorzieningen, denk bijvoorbeeld aan bioscoop Tuschinski, Theater Carre, de Hermitage, de Kleine Komedie en Artis in de Plantage. Kortom een locatie om je nooit te vervelen, maar ook om te genieten van het dorpse karakter in de stad.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel. De geschatte wachttijd voor een parkeervergunning is nu 8 maanden.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 98 m²
• Rijksmonument
• Gezonde en goede vereniging van eigenaren
• Schilderwerk voorgevel 2022, achtergevel 2021
• Trappenhuis 2022
• Gelegen op eigen grond
• Unieke locatie
• Gelegen in een gebied dat is aangewezen als een beschermd stadsgezicht


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.