Asperen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Asperen
Adres: Stadswal 5
Vraagprijs: 995.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging:
Oppervlakte: 451 m²

Deze majestueuze stadsboerderij uit 1896 ligt in het hart van het oude stadje Asperen. Nog altijd straalt deze hoeve zijn grandeur uit, door de renovatie, die een eeuw later, in 1996 plaatsvond. Het huis is toen geschikt gemaakt voor wonen en werken/praktijk aan huis met behoud van authentieke elementen. Blikvangers in de living zijn de goed geconserveerde ankerbalkgebinten en de loggia met de prachtige halfronde roedeverdeling op de grote raampartij. Ook aan de buitenzijde geeft de loggia, waar voorheen de staldeuren zaten, een schitterend beeld. Daarnaast dragen enkele originele stalramen bij aan de warme en unieke ambiance van deze stadsboerderij, die u tot op de millimeter, binnen en buiten, ervaart. Terwijl deze woning maar liefst 451 m² gebruiksoppervlakte biedt. Het maakt het tot een huis waar ieder zijn eigen geriefelijke plek vindt.

Een zee van ruimte
De woonkamer, met entresol, neemt in deze zee van ruimte zo’n 140 m² in, inclusief de open keuken. De sierlijke trap benadrukt de hoogte en het open karakter van de living. In totaal beschikt de hoeve over 7 kamers, waarvan 5 ruime slaapkamers verdeeld over de 2 verdiepingen. Daarnaast zijn er op de eerste verdieping nog 2 kamers voor hobby of werk. In combinatie met de goed geïsoleerde praktijkruimte beneden, die direct via de entree bereikbaar is, creëert u hier een waar werkparadijs. Bovendien beschikt de woning over twee entrees, een aan de Voorstraatzijde en een aan de Stadswalkant.

Geborgenheid
De combinatie van de eeuwenoude geborgenheid en leefruimte ademt ook door de in 2013 nieuw aangelegde tuin. De diverse terrassen zijn omgeven met borders met veel volwassen beplanting en (fruit-)bomen. Daarnaast zijn de authentieke handvormstenen, afkomstig uit de oude deel, in de tuin verwerkt. Op de binnenplaats aan de Voorstraatzijde staat een originele waterput. Aan de Stadswalkant is in 2013 een houten garage gebouwd met aan de boerderijzijde een fraaie veranda. Kortom voor het wonen in deze stadsboerderij schieten superlatieven tekort. Het comfort dat hier geschonken wordt door de bundeling van positieve krachten uit het verleden en het heden is ongekend. U bent van harte welkom om dit met al uw zintuigen te ervaren. Daarbij is ook de centrale ligging van Asperen in het midden van het land een pluspunt.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.