Breezand

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Breezand
Adres: Stoomweg 5
Vraagprijs: 495.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 260 m²

Dit is wonen in alle vrijheid, genieten van de natuur, de frisse lucht en de vele vergezichten!

Op een royaal perceel van 4.100 m² staat deze woonboerderij met garage een paardenfaciliteiten. Vanuit de woning heeft u schitterende panoramische vergezichten over agrarisch Breezand en op slechts 500 meter afstand treft u de Waddenzee, aldus een prachtige omgeving. Deze woning is gelegen aan de Stoomweg in een gezellig buurtschap op vijf rijminuten afstand van winkels, scholen en sportfaciliteiten. Een centrale ligging tussen Den Helder en Schagen is een pré. Deze woning kan wel enige modernisering en onderhoud gebruiken. Iemand die hier iets moois van kan maken, heeft dan wel meteen het mooiste huis op het mooiste plekje!

Aangekomen bij de boerderij kunt u aan twee kanten uw auto parkeren. Links of rechts van de woning. Via de originele voordeur betreedt u het oude voorhuis, middels een kleine hal loopt u gelijk de eetkamer/keuken in. Een prima keuken, maar behoorlijk gedateerd. Middels de visualisaties laten wij u zien, wat er van gemaakt zou kunnen worden. In de woning staan nog een paar oude gaskachels. Daarom is er in de keuken een aparte palletkachel geplaatst, voordeliger in gebruik en sfeervoller! Vanuit de keuken komt u in de woonkamer, deze bevindt zich aan de voorkant van de boerderij. Voorzien van onder andere een houtenvloer en een gashaard. Vervolgens loopt u door naar de volgende ruimte, nu in gebruik als kantoor. Vroeger was dit het huis en komt u nu uit in de dars. Maar de huidige eigenaar heeft hier een grote hal gecreëerd met toegang tot een slaapkamer, een berging/voorraadkamer, een toilet, de garage en de trap naar boven. Op de verdieping treft u een grote overloop, vier slaapkamers, een badkamer en nog een riante zolder welke nog wel aangepakt dient de worden als deze in gebruik wordt genomen.

In de garage is een wasruimte en nog twee aparte bergingen. Buitenom de woning is heerlijk veel ruimte. Een tuin op het zuiden met verschillende zonnehoekjes, een leuk klimtoestel voor de (klein) kinderen, een oude paardenbak van 20 x 40 m. (niet gedraineerd), drie aparte velden voor de paarden, een kippenhok, konijnenhok en een volière. De losstaande schuur heeft helaas een deel van zijn dak verloren, en werd gebruikt voor hooiopslag en vijf stallen.

Is dit de boerderij die u zoekt? Op een prachtige plek, mogelijkheid tot het houden van paarden en u ziet mogelijkheden om deze boerderij weer helemaal op te knappen? Dan nodigen wij u van harte uit voor een bezichtiging.

Perceeloppervlakte: 4.099 m²
Inhoud: 1.336 m³
Woonoppervlakte: 260 m²
Garage en berging inpandig: 75 m²
Zolder/tweede verdieping: 46 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.