Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Teniersstraat 8
Vraagprijs: 4.350.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1913
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 369 m²

RIJKSMONUMENT NABIJ MUSEUMPLEIN
Aan één van de mooiste lanen van de Concert-gebouwbuurt ligt deze karakteristieke en exclusieve hoekvilla van circa 370 m² gebruiksoppervlakte wonen.

* See English translation below *

Bestaande uit vier bouwlagen met voormalig beeldhouwers-atelier, ruime tuin en garage. De villa, in 1912-1913 ontworpen door de architect J.H.W. Leliman heeft een bijzondere architectuur- en cultuurhistorische waarde en is gekwalificeerd als Rijksmonument.

Totaal omvattende 10 vertrekken, keldervertrekken op stahoogte en eigen garage met oprit. De tuin ligt mooi en vrij op het westen en heeft een directe toegang vanuit de woonkamer en de garage. Het meest bijzondere van het huis zijn de onderscheidende indeling, riante vertrekken en plafondhoogte tot meer dan 4,30 meter.

BEGANE GROND
Entree met vestibule, gastentoilet en ruime hal met imposant trappenhuis en open haard.

Ruime woonkeuken met luxe keuken met Miele apparatuur en ruimte voor een grote eettafel. Aansluitend is er de riante woonkamer met een plafondhoogte van 4,30 meter, open haard en openslaande deuren naar de tuin op het westen.

Boven de keuken is een entresol met lounge en ruimte voor een tweede zithoek of werkplek. Apart is er een eetkamer met uitzicht op de straat en venster naar de hal.

1E VERDIEPING
Op de eerste verdieping zijn drie ruime vertrekken.

De master bedroom heeft 3,44 meter hoge plafonds, originele schouw en een fraaie erker met uitzicht richting het Museumplein.

Aansluitend is er een muziek-/werkkamer met openslaande deuren naar een prettig balkon. De ruime badkamer heeft veel daglicht, een inloopdouche, ingebouwde kledingkasten, wastafel en toilet.

2E & KAPVERDIEPING
Op de tweede verdieping zijn wederom drie slaapkamers met veel kastruimte en twee badkamers.

Voorts is er een sauna en zijn er twee aparte toiletruimtes.
Op de kapverdieping is een gezellige slaapkamer met eigen pantry en berging.

BIJZONDER LICHT
De lichtinval in de vertrekken is in alle seizoenen bijzonder; op de begane grond brengt het hoge en brede venster aan de Noordgevel strijklicht voor het 4,30 meter hoge woonvertrek met openslaande deuren naar de tuin.

Door de hoekligging is er aan drie zijdes licht en fraai uitzicht op onder andere het Museumplein.

BUITEN
De woning is gelegen op de hoek van de Pieter de Hoochstraat en Teniersstraat en wordt door een smalle strook grond en hek gescheiden van de straat.

De tuin is gelegen op het westen en heeft een garage voor het stallen van een auto en fietsen.

Op de eerste verdieping is een prettig balkon op het westen.

OMGEVING
De villa is rustig en centraal gelegen op de hoek van de Teniersstraat en de Pieter de Hoochstraat. De Teniersstraat is gelegen in het Museumkwartier, een kindvriendelijke buurt, zeer centraal gelegen en op steenworp afstand van het Museumplein en De Pijp.

Met de rust en gemakken van Oud-Zuid en met het bruisende centrum/grachtengordel op loopafstand. Volop parkeergelegenheid, weinig doorgaand verkeer, brede stoepen en groene tuinen.

De Ring A10 en A2 zijn op 10 minuten rijden gelegen.

Het ruime perceel van 255 m² is geheel omsloten door een fraai gietijzeren hek en heeft vanaf de Teniersstraat een eigen oprit met elektrische poort met ruime garage.

Een zéér bijzondere villa in een uniek, rustig stuk Amsterdam met rondom de allure van alle belangrijke musea, het Concertgebouw, winkelstraten en de beste uitgaansgelegenheden. Een plek die de huidige bewoners na 27 jaren met enige weemoed zullen verlaten.

BIJZONDERHEDEN
Onder het huis is een kelder met wasruimte, berging en wijnkelder.

De villa is goed onderhouden. Recent is al het houtwerk buiten met zorg geschilderd, het dak met schoorstenen, kappen, ornamenten en alle goten is enige jaren geleden volledig vernieuwd en geïsoleerd. Elektrische installatie is recent door het hele huis naar moderne standaard vernieuwd.

Bijzonder fraai rijksmonument met fraaie gevel details, imposante hal, hoge plafonds, schouwen en ornamenten.

De gemeente Amsterdam biedt de mogelijkheid om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen. De afkoopsom voor het huidige en eeuwigdurend tijdsvak bedragen € 296.793,- (indicatie).

——–

LISTED NATIONAL HERITAGE BUILDING NEARBY MUSEUMPLEIN
Situated on one of the most beautiful lanes in Concertgebouw district is this characteristic and exclusive corner villa spanning approximately 370 sqm of residential floorspace.

Comprised of four levels with the former sculptor’s studio, large garden and a garage. The villa, designed in 1912-1913 by architect J.H.W. Leliman has exceptional architectural and cultural value and is a list4ed national heritage building (Rijksmonument).

Encompassing a total of 10 rooms, standing-height basement spaces and a private garage with a driveway. The secluded garden is well-positioned, facing west, and can be accessed directly from the living room and the garage. The most extraordinary feature of this villa is its fabulous layout, with spacious rooms and ceiling heights of over 4.30 meters.

GROUND FLOOR
Entrance with a foyer, guest restroom and spacious hall with a grand staircase and fireplace.

Expansive kitchen/lounge with a luxury kitchen fitted with Miele appliances and room for a large dining table. Adjacent is the vast living room with 4.30m-tall ceilings, a fireplace and French doors to the west-facing garden.

Over the kitchen is a mezzanine, with a lounge and room for a second sitting area or study. There is a separate dining room with a view of the street and a window to the hall.

1ST FLOOR
The first floor includes three large rooms.

The master bedroom has 3.44m-tall ceilings, the original fireplace mantel and a beautiful bay with a view toward Museumplein.

Adjacent is a music room/ study with French doors to a lovely balcony. The spacious bathroom has ample natural daylight entry, a walk-in shower, fitted wardrobes, a sink and a toilet.

2ND & ATTIC FLOOR
The second floor also features three bedrooms with ample closet space and two bathrooms.

There is also a sauna and two separate restrooms.
The attic floor features a welcoming bedroom with a private pantry and storage area.

OUTSIDE
The property is on the corner of Pieter de Hoochstraat and Teniersstraat, and is separated from the street by a narrow shoulder of land and a fence.

The garden faces west and includes a garage for a car and bicycles.

The first floor features a lovely west-facing balcony.

SPECIFICATIONS
The house features a basement with a laundry room, storage room and wine cellar.

The villa is well-maintained. All the exterior woodwork was recently repainted, and over the course of the years the roof with its chimneys, ornaments, roofing and all gutters have been renewed and insulated. The electrics of the house was recently updated to meet modern standards.

Exquisite listed national heritage building (Rijksmonument) with stunning facade details, a grand hallway, tall ceilings, fireplace mantels and crowned ceilings.

The municipality of Amsterdam allows leaseholders the opportunity to settle the ground lease for the eternal lease period. The settlement premium for the current and the eternal lease period amounts to € 296,793 (indicative).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).