Uithoorn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Uithoorn
Adres: Thamerlaan 14 1421 XX UITHOORN
Huurprijs: € 1.800
Bouwvorm: bestaande bouw

Inleiding
Daar is hij dan! Gered van de sloop, in oude stijl gerestaureerd en voorzien van huidige standaarden en gemakken: Thamerlaan 14 in Uithoorn. Het is de moeite waard even te kijken in welke staat dit pand verkeerde en te bezien hoe dit in ere is hersteld.

Indeling
Het vrijstaande pand (op groot perceel) komt u binnen via de ruime entree die toegang geeft tot de keuken (8 m2) en de mooie voor -en achterkamer met en-suite deuren. De achterkamer komt uit bij de (gedeeltelijk)overdekte veranda en geeft via de bordestrap toegang tot de ruime achtertuin met losstaande berging en privé-parkeerplaats. De woning beschikt over totaal drie slaapkamers waarvan één klein.

Begane grond:
De entree geeft toegang tot de keuken (8m2) met origineel doorgeefluik naar de achterkamer en is voorbereid op inductiekookplaat. De entree geeft toegang tot de voorkamer (12m2) en is verbonden met de achterkamer (20m2) welke ook te bereiken is via de hal. De hal geeft tevens toegang tot het toilet en de kelder waar, naast 9m2 oppervlak voor opslag, ook alle installaties gevestigd zijn.

Eerste verdieping:
Via de originele trap met overloop bereikt u op de eerste verdieping de twee ruime slaapkamers (11 en 15 m2) en de oude bode kamer (4m2)  wat te gebruiken is als kleine slaapkamer. Alle kamers beschikken over vaste kasten. De badkamer (6 m2) beschikt over douche, hangend toilet en een wastafel.

Bijzonderheden:
Het ontwerp voor de woning werd getekend door de 26-jarige, later beroemde, architect Michel de Klerk (1884–1923) de woning is onlangs volledig gerestaureerd en voorzien van zonnepanelen op het dak (en op de schuur) en beschikt over een warmtepomp en vloerverwarming in de gehele woning. Installaties zijn elektrisch en alle ruimtes zijn aangesloten op een centraal ventilatiesysteem.

Locatie:
Het plaatsje Uithoorn licht aan de Amstel en maakt deel uit van de stadsregio Amsterdam. Uithoorn was lange tijd een wat afgelegen nederzetting aan de Amstel ten zuiden van Amsterdam. De naam van het plaatsje betekent letterlijk ‘uithoek’. Het heeft een rechtstreekse busverbinding met Amstelveen en Amsterdam.

De woning licht op de hoek van de Thamerlaan op steenworp afstand van het winkelcentrum Amsterdamplein (met al haar voorzieningen) en de uitvalsweg Kon. Máximalaan.

 


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.