Den Haag

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Den Haag
Adres: Toussaintkade 22 2513 CK DEN HAAG
Huurprijs: € 3.300
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: aan de gracht, op loop afstand van winkels en restaurants
Oppervlakte: 195 m2

Statige neoclassicistische top-woning tegenover de tuinen van Paleis Noordeinde en op een steenworp afstand van het centrum.

Kenmerkend voor de vroege Haagse singelbebouwing is de entree op straatniveau. De leefruimtes zijn verdeeld over drie etages. Er is een grote zolder met daarboven een vliering.

Begane grond:
De voordeur geeft toegang tot de vestibule (circa 2,5 m²) die middels een tochtdeur overgaat in de gang (ongeveer 13 m²) voorzien van marmeren vloertegels en betegelde lambrisering. De doorlopende gang verdeelt de begane grond in een brede rechter beuk en een smalle linker beuk en mondt via de achterdeur uit in de tuin (ongeveer 100 m²) met meerdere schuren.

Links van de gang bevindt zich een kleine werkkamer (circa 7 m²) die ook geschikt is als garderobe, de monumentale trap, een separaat toilet en, grenzend aan de tuin, een moderne ruime keuken (circa 9 m²) met vaste kasten en een afzuigkap.

Rechts van de gang is aan de straatzijde een lichte woonkamer (ongeveer 21,5 m²), met schouw en prachtig stucplafond, met de eetkamer-en-suite (ongeveer 36,5 m²), ook met schouw, aan de tuinkant. Vanuit de eetkamer heeft men toegang tot de onverwarmde serre (circa 10 m²), met authentieke vloertegels.

Eerste verdieping:
Op de verdieping ligt de gang juist over de breedte van het huis. Hierdoor zijn er aan de straatzijde een moderne badkamer (ongeveer 8 m², met ligbad en dubbele wastafel) en een voorname rijk gedecoreerde herenkamer (circa 23 m²) met gestucte schouw en stucplafond. Aan de tuinzijde zijn twee ruime slaapkamers (respectievelijk ongeveer 16 m² en 20,5 m²) waarbij in de grootste ook een schouw en een inbouwkast aanwezig zijn.

Zolder:
Halverwege de trap naar zolder is een tussenverdieping met separaat toilet. Op de ruime zolder die voor het grootste deel als berging is te gebruiken, bevindt zich ook een charmante slaapkamer (cicra 14 m²) en een tweede badkamer (circa 8,5 m² met douche en wastafel). Er is een vaste trap naar de vliering (ongeveer 6 m²) die alleen als berging kan dienen.

Bijzonderheden:
Uniek huis op een prachtige plek waar woon-werk combi mogelijk is.
In verband met de renovatie zijn nog geen recente foto’s van het interieur aanwezig.
Graag houden wij u op de hoogte wanneer bezichtigingen mogelijk zijn.
Te huur per: 15-5-2019.

Locatie:
Gelegen aan een van de mooiste grachten van Den Haag met uitzicht op de tuinen van paleis Noordeinde. Op loopafstand van winkels en restaurants.
Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur (vergunning) en ook het openbaar vervoer (tram 1 en meerdere buslijnen) ligt op loopafstand.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.