Terwolde

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Terwolde
Adres: Twelloseweg 82
Vraagprijs: 595.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1773
Ligging: in woonwijk, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 126 m²

In het gemoedelijke dorp Terwolde, ligt deze geheel gerenoveerde, bijzonder charmante woonboerderij op een perceel van 1.435 m² grond. De boerderij is in 1996 omgebouwd tot woonhuis en de huidige eigenaren hebben in 2017 nog een grote verbeteringsslag toegepast. De woning heeft energielabel C. Er is tijdens de verbouwingen veel zorg en liefde gestopt in het behouden van authentieke elementen en van de oorspronkelijke indeling.

De indeling is als volgt:

Entree in hal met plavuizen vloer. Deze plavuizen vloer is voorzien van vloerverwarming en ligt over de gehele begane grond, behalve het oorspronkelijke voorhuis en in de hal bij binnenkomst. Vanaf hier komt u in de speels ingedeelde woonkamer met bijzonder veel lichtinval. Er is een mooie nis gemaakt met de deur naar de tuin. Aan de straatzijde treft u de keuken aan. Het keukenblok is 10 jaar oud, voorzien van een mooi composieten blad en van een koelkast, vaatwasser en vriezer en niet te vergeten het mooie Stovesfornuis met gaskookplaat en elektrische ovens. In de keuken in ruimte voor een grote eettafel en hier is nog een grote voorraadkast. Door het trappetje op te gaan, komt u in de oorspronkelijke woonkamer terecht. Hier liggen nog de authentieke estriken vloer, is de schouw met de houtkachel en deze ruimte geeft ook toegang tot de vroegere opkamer waar nu een leuke bedstee is gevestigd. Doordat de woning lager is gelegen dan de weg, kijken de mensen niet bij u naar binnen.

Vanuit de woonkamer is er een tussenhal met trapkast, separaat toilet met fontein en de in 2020 geheel vernieuwde badkamer met douche, vaste wastafel en vaste kast. Vanuit deze tussenhal is ook de verdieping bereikbaar.
Op deze verdieping is een overloop met bergruimte en zijn drie slaapkamers aanwezig.

In de voortuin staat de monumentale pomp en put. De achtertuin is langgerekt naar de achterzijde (maar liefst 95 meter diep!!) Hier heerst een oase van rust en kan als bijzonder vredig omschreven worden. In de achtertuin staat een mooie volwassen walnootboom op het gazon, deze zorgt voor een prettige schaduwplek in de zomer. Aan de zijkanten treft u bloemrijke borders. Halverwege staat de kapschuur met hierop 14 zonnepanelen, het kippenhok en een schuur om hout en tuingereedschap op te bergen. Het laatste gedeelte van de tuin is ingericht met veel fruitbomen. Hier heeft u ook mooi zicht op landgoed Matanze aan de achterzijde. Er is een houten hek aan de achterzijde om in de achterzijde te komen. De toegangsweg hier naar toe, geeft ook toegang tot de “verborgen binnentuin” van Terwolde

Het betreft een gemeentelijk monument (met subsidiemogelijkheden). De Boerderij ” Klein Emaus” wordt omschreven als een klein type halleboerderij met langsdeel. De boerderij is op de monumentenlijst geplaatst met omschrijving: algemeen belang wegens schoonheid! Boerderij van eenvoudige doch harmonische architectuur en volkskundige waarde. Niet alleen de woning maar ook de waterpomp met waterput in de tuin zijn gemeentelijk monument.

Op 200 meter afstand ligt de prachtige rivier de IJssel. De woning is gelegen nabij de dorpskern van Terwolde, waar een sportvereniging, basisonderwijs en een supermarkt aanwezig is. Het voorzieningendorp Twello maar ook Deventer zijn snel bereikbaar en beschikken allebei over een treinstation. Ook de oprit van de A1 en A50 zijn goed aan te rijden binnen 10 autominuten. Alle voorzieningen zijn op steenworp afstand en toch beleeft u het Buitenwonen!

Bijzonderheden:
– Energielabel C
– Gemeentelijk monument, tweejaarlijks geïnspecteerd door de Monumentenwacht
– 14 zonnepanelen opbrengst gemiddeld 4.000 kWh per jaar
– C.V.-ketel Nefit Trendline HRC 30 met in 2017 een extra module Open Therm (2017)
– Schilderwerk buitenzijde 2018
– Op het authentieke glas zit een folie voor de isolatie
– Overig glas is dubbel
– Veel authentieke elementen maar goed gerenoveerd
– In 2023 gaat de weg aangepast worden en de snelheid wordt verlaagd naar 30 km/per uur


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.