Maurik

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Maurik
Adres: van de Geerstraat 3
Vraagprijs: 1.100.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1830
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 338 m²

ROMANTISCHE WOONBOERDERIJ IN MAURIK

Aan de rand van Maurik staat deze elegante rijks monumentale woonboerderij “De Wittenburg”. De royale inhoud van het pand, de praktische indeling, de riante vertrekken en de ligging met het grote perceel maken deze woonboerderij aantrekkelijk voor eenieder die op zoek is naar rust ruimte en vrijheid. Wilt u buiten de stad wonen op een sfeervolle plek? Hier is het mogelijk.

De witgepleisterde boerderij met schilddak stamt uit de tweede kwart van de negentiende eeuw en is anno nu een heerlijke woonboerderij om te leven, te werken of een combinatie van beiden. Naast de boerderij staat een grote schuur. Deze is geschikt als garage, stalling voor uw automobielenverzameling maar kan ook getransformeerd worden naar een plek om te werken of een Bed & Breakfast in te realiseren. Kortom een geweldige boerderij op een prachtige locatie om herinneringen te maken met uw gezin of naasten.

BEGANE GROND
Via de bescheiden oprijlaan komt u bij De Wittenburg. De voorname voorgevel is prachtig en de oorspronkelijke entree bevindt zich aan de voorzijde. Volgens Betuws gebruikt doet de zij ingang nu dienst als entree. Bij binnenkomst de stijlvolle hal met Franse plavuizen. Aan de linkerzijde toegang tot de gezellige woonkeuken en rechtdoor de woonkamer in de oude deel waarover later meer. De ruime en lichte boerenkeuken (voorzien van keramische kookplaat, porseleinen spoelbak, ruime oven en separate stoomoven, afzuigkap en vaatwasmachine) van circa 15 m² is geheel in landelijke stijl ingericht met wederom de boerenplavuizen op de vloer en originele houten balken op het plafond. Er zijn meerdere ingebouwde kasten voor voldoende opbergruimte en er is toegang tot een ruime droge kelder van 18 m² met stahoogte.

Via een klein opstapje komt u in de aangrenzende eetkamer van circa 20 m². Deze is gelegen aan de voorzijde van het huis en beschikt over rookkanaal en een massieve eikenhouten vloer. Ook hier zijn de houten, witgeschilderde balken aan het plafond. Een openslaande deur geeft directe toegang tot de tuin en het terras. Vanuit hier komt u weer uit in de centrale hal die oorspronkelijk werd gebruikt als hoofdentree. Tegenover de eetkamer bevindt zich een ruime kamer met aanpalende klassieke badkamer, thans in gebruik als de ouderslaapkamer. De badkamer biedt ruimte aan een inloopdouche, grote klassieke wastafel en ligbad. In de hal is een separaat toilet en toegang tot de woonkamer.

De riante woonkamer bevindt zich in de oude deel. Dit is de ruimte waar het om draait in deze woning met veel licht, sfeer en ruimte. Houten gebinten alsmede de klassieke stalramen en kleine deurtjes voor het vee geven een knipoog naar de voormalige functie in tijden van weleer. In de voormalige wagendoorgang is een groot raam met prachtig zicht op het perceel. Deze woonruimte, met massief eiken vloerdelen heeft een oppervlakte van maar liefst 90 m² en heeft een houtkachel voor gezellige en knusse winteravonden. Het is hier heerlijk vertoeven in alle rust en privacy die zowel het huis als het perceel te bieden heeft.

VERDIEPING
In de centrale hal aan de voorzijde van het huis bevindt zich de trappartij naar de bovengelegen verdieping. Hier komt u uit op een enorme overloop van circa 98 m² die makkelijk te gebruiken is als kantoor of loungeruimte. Hier bevindt zich de tweede badkamer, met witgoed aansluiting, inloopdouche, toilet en wasbak. Boven de deel is een zeer ruime slaapkamer van 45 m². Deze verdieping biedt veel mogelijkheden voor een alternatieve indeling met meer slaapkamers of een extra werkkamer, gastenverblijf of…

BUITEN
De parkachtige tuin is prachtig ingericht en onderverdeeld in een riante klassiek opgezette voortuin met hofvijver en beukenhagen. De achtertuin met diverse terrassen, prieeltjes en een overkapping van waaronder u heerlijk uit de zon kunt zitten en kunt genieten van uw eigen tuin. Achter is een weilandje om uw eigen kleinvee of huisdieren te houden. Er zijn namelijk meerdere dierenverblijven en aangelegde plaatsen – zoals een ooievaarspaal, kippenweide en vijvers- waar de dieren elk hun eigen plekje hebben. Er staan verschillende fruitbomen en vruchtenstruiken op het perceel. Daarnaast is er een garage van 42 m² en een vrijstaande schuur van ruim 28 m² bestaande uit een ruime werkschuur en een stal geschikt voor hoef- en gezelschapsdieren.

WEILAND
Het weiland in de vorm van agrarische grond van circa 1.7ha en bijbehorende toegangsweg wordt separaat aangeboden.

MAURIK
Maurik is een mooi dorp met diverse voorzieningen centraal gelegen in de Betuwe, Gelderland. Het ligt tussen Tiel en Wijk bij Duurstede. Maurik behoort tot de gemeente Buren. In het dorp liggen twee basisscholen, meerdere sportverenigingen, een supermarkt en kleinschalige middenstand. Daarnaast is er een bakkerij, kleinschalige horeca als ook een huisarts- en tandartspraktijk. De Wittenburg ligt aan een van de toegangswegen naar het centrum van Maurik en het ligt op circa 10 minuten rijden van Wijk bij Duurstede en Tiel en circa 40 minuten van Utrecht. Het dorp is vooral bekend om het ‘Eiland van Maurik’, een erg leuk watersportgebied met mogelijkheden tot zeilen, surfen en varen en wat ook wel bekend staat als ´de Parel van de Betuwe´.

KORTOM
Wilt u buiten de stad wonen op een sfeervolle plek? In huize “De Wittenburg” kan het!

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).