Asperen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Asperen
Adres: Voorstraat 32
Vraagprijs: 999.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 360 m²

Voornaam herenhuis in de oude kern van het Betuwse Asperen.

Dit is een huis waaraan u niet voorbij kunt als u door de eeuwenoude Voorstraat van het stadje Asperen loopt. De klassieke bordestrap geeft toegang tot het voorname gebouw. U ziet meteen: dit is een huis dat ruimte biedt en klasse ademt. Bij de bouw zijn verschillende stijlen met robuuste en speelse elementen gecombineerd. Deze eclectische stijl zorgt voor een geheel eigen uitstraling. Voorheen was dit herenhuis in gebruik als Rabobankkantoor. Die tijd is voorbij. In 2007 is het pand volledig gerenoveerd en geschikt gemaakt om fantastisch te wonen. Achter de woning ligt een fijne omsloten tuin die ver naar achteren tot de Stadswal doorloopt; met aan het eind ruimte voor maar liefst vier auto’s op het eigen terrein.

Drie verdiepingen aan ruimte
Ruimte is in dit pand in de overtreffende trap beschikbaar. De vestibule biedt zicht op de hal met links en recht twee kamers, beide met grote ramen en zicht op de Voorstraat. De kamer die grenst aan de keuken is in gebruik als eetkamer. De andere als living met openslaande deuren naar een werkkamer, de voormalige kluis van de bank. De prachtige en moderne keuken met kookeiland bevindt zich aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar de tuin. Eveneens achterin, zorgt een portaal voor toegang vanuit de hal naar de tuin. Op de eerste verdieping treft u vier grote slaapkamers met hoge plafonds en centraal een ruime en eigentijdse badkamer. De tweede verdieping biedt verrassend veel ruimte: het betreft een imposante loft die nu in gebruik is als masterbedroom met eigen badkamer, inloopkast, kitchenette en twee werkplekken. Een ronduit schitterende leefruimte.

Nieuw aangelegde tuin
Achter dit herenhuis ligt een riante tuin. Nieuw aangelegd in 2019. Strak, maar zeker ook groen met heesters, bomen, gazon, cortenstaal borders voorzien van tuinverlichting en een tuinsproeisysteem. Direct achter de woning is een heerlijk beschut terras gerealiseerd, vanuit de keuken en het portaal achter te bereiken. Verder in de tuin een jacuzzi met houten deck en een tuinschuur. Ongetwijfeld is dit een van de mooiste huizen en plekken van Asperen. Waar u ook werkt of bent geweest: het is hier altijd mooi thuiskomen.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).