Ameide

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Ameide
Adres: Voorstraat 8
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1800
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 254 m²

Karakteristiek herenhuis met bijgebouw en rivierzicht.

Op een ronduit schitterende locatie in een voorname straat die de allure van dit pand alleen maar onderstreept, staat dit monumentale herenhuis: een rijksmonument uit circa 1800 (het onderhuis is nog ouder). De uitstraling laat niets aan de verbeelding over met stenen trapopgang door smeedijzer omheind naar de dubbele deur omlijst met pilasters. De hoogte van het pand en de robuuste uitstraling geven aan de buitenkant al een goede indruk van de inhoud van dit herenhuis met zijn vele kamers. Maar natuurlijk is een bezoek essentieel om de sfeer en ruimte ten volle te ervaren. We beloven alvast: wonen is hier fantastisch. In de eerste plaats door de stand met uitzicht over rivier de Lek, maar ook dankzij een heerlijke tuin achter en een bijgebouw met tal van mogelijkheden.

Vier complete verdiepingen aan ruimte
De begane grond, door de verhoogde status ook wel bel-etage genoemd, biedt een riante woonkamer-en-suite verdeeld in een voor- en achterkamer. Hoge plafonds met ornamenten, een fraaie visgraat eikenvloer en twee marmeren schouwen kenmerken de twee kamers. Een lange gang naar achteren brengt u naar de sfeervolle keuken met toegang tot het verhoogde terras met uitzicht over de tuin. Het souterrain van dit herenhuis biedt een riante kelder en een bijkeuken, vanuit de keuken bereikbaar en met toegang tot de tuin. Boven treft u over twee verdiepingen maar liefst zeven kamers en twee badkamers. Kortom, alle ruimte om royaal te leven, te werken en te genieten.

Tuin en bijgebouw
De historie, de prachtige entree, de locatie en de ruimte. Het monumentale herenhuis aan de Voorstraat 8 in Ameide heeft het allemaal. Maar ook buiten biedt dit herenhuis u volop mogelijkheden om in alle rust te genieten in de heerlijke en riante stadstuin. Vanaf het verhoogde terras direct achter het huis daalt u af naar de tuin met borders en beukenhagen en ziet u ook de tuinschuur met fraaie overkapping. Bovendien maakt een volwaardig en volledig gerenoveerd bijgebouw met drie verdiepingen deel uit van dit aanbod. U heeft hier alle vrijheid en ruimte voor een hobby, kantoor aan huis, gastenverblijf of zelfs een B&B op de verdieping.

Download het magazine van deze woning met foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.