Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Vossiusstraat 74
Vraagprijs: 3.250.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1885
Ligging: aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 229 m²

Licht penthouse van 230 m² gelegen aan het stille en doodlopende deel de Vossiusstraat in het prestigieuze complex Parkzicht.

Meer ontdekken? Ervaar de volledige woonbeleving op onze BRSM website of download onze brochure.

Het penthouse is gelegen op de derde en vierde verdieping van een (ver-)nieuwbouw complex uit 1996, de oorspronkelijke bouw dateert uit 1885. Het gebouw is gelegen op het meest rustige deel van de straat en voorzien van een lift. De woning heeft een doordachte plattegrond met onder andere een ruime woonkeuken, woonkamer met vrij zicht op het park, vier slaapkamers en drie badkamers. Uniek is het zonnige dakterras met vrij zicht over het park. De woning heeft ruim 80 m² buitenruimte

Gelegen op eigen grond. In de onderbouw zijn een privé parkeerplek en twee bergingen.

Een rondleiding
Gemeenschappelijk entree met lift en trappenhuis. Entree op vierde verdieping in ruime hal met gastentoilet en garderobe. Aan de parkzijde is de ruime living met uitzicht over het Vondelpark. De ruimte is prettig licht door de hoge plafonds (meer dan 3 meter) en heeft via de dubbele deuren uitloop naar het terras. Het woonvetrek heeft veel ingebouwde kasten, een gas openhaard en vanuit de vensterbanken is fraai zicht op het park. Aan de achterzijde is de woonkeuken met aansluitend een balkon op het zuiden en het dakterras. De woonkeuken biedt plek aan een grote eettafel en een ruime keuken.

Het dakterras is geheel vrij aan het het park gelegen en heeft vrij zicht over het groen en de vijvers. Door de vrije ligging is er volop privacy en zon.

Op de derde verdieping zijn in totaal vier (slaap-) kamers. De hoofdslaapkamer heeft en suite een inloopkast en ruime badkamer met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. De tweede en derde slaapkamer hebben elk een eigen badkamer. De vierde (slaap)kamer is zeer royaal en is te gebruiken als tweede woonkamer, werkkamer, slaapkamer of gastenvertrek door haar kitchenette en toegang tot de naastgelegen slaapkamer. Het vertrek heeft een eigen loggia van circa 8 m² met zicht op het park De derde verdieping heeft een eigen entree en is hierdoor deels apart te gebruik als kantoor aan huis of gasten-appartement.
Voorts zijn er een technische ruimte met wasmachine-aansluiting, vaste kasten, een gastentoilet en twee loggia’s.

De buitenruimte
Het meest unieke van dit appartement is het prachtige dakterras met vrij uitzicht over het Vondelpark. Het dakterras is zeer riant met een oppervlakte van 62 m². De woonverdieping is daarnaast ook voorzien van een balkon, grenzend aan de woonkeuken.

De omgeving
Gelegen in het prestigieuze project Parkzicht. Een gebouw dat zich kenmerkt door de ruime appartementen, de ligging aan het Vondelpark en de inpandige parkeermogelijkheden.
Het complex is gelegen aan de stille en doodlopende deel van de Vossiusstraat en om de hoek van de P.C. Hooftstraat, het Museumplein en de grachtengordel. Diverse voorzieningen, zoals boetieks, traiteurs, restaurants, musea en diverse terrassen zijn makkelijk lopend of met de fiets te bereiken.

Bereikbaarheid
Gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A2 en A4 via de Ring A10 via de afritten 108 en 109. Omgeven door meerdere tramhalten op de Van Baerlestraat en de Paulus Potterstraat, onder andere tramlijnen: 2, 3, 5 en 12. Tevens dichtbij de bushaltes naar onder andere Schiphol en Amstelveen.
Schiphol is op slechts 20 autominuten verwijderd.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen van circa 229 m²
• Twee bergingen in de kelder
• Dakterras van circa 62 m²
• Balkon van circa 10 m²
• Twee loggia’s van respectievelijk 8 m² en 2 m²
• Gas haard
• Eigen grond
• Privé parkeerplek
• Vanuit de parkeergarage is er via de lift direct toegang tot het appartement.
• Servicekosten VvE € 724,- per maand voor het appartement
• Servicekosten VvE € 140,- per maand voor de garage
• Energielabel B
• Gemeentelijke monument
• Optioneel is ook het bovengelegen appartement te koop van circa 85 m²
• De woning is voor het laatst gerenoveerd in 1996, koper dient rekening te houden dat de woning een update nodig heeft.
• In de koopakte zal een ouderdomsclausule en niet bewoningsclausule worden opgenomen

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.