Sprang-capelle

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Sprang-capelle
Adres: Wendelnesseweg-Oost 106
Vraagprijs: 995.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1866
Ligging:
Oppervlakte: 379 m²

Karakteristiek en sfeervol herenhuis met koetshuis. Fraai gesitueerd nabij jachthaven en natuur.

Tegenover de vaart langs de Wendelnesseweg, ligt dit stijlvolle herenhuis. Fraaie, originele details zoals de hoge vensters met ronde schouders en de gietijzeren levensboom boven de voordeur, geven prijs dat dit Rijksmonument in 1866 voor en door de ‘gegoede burgerij’ werd gebouwd. Ook de schouw met schildpadtegels, broodoven en rookkast in de woonkeuken is een stille getuige van de historie. In de serre en de riante, lommerrijke tuin is het genieten van al het groen dat achter de woning volop groeit.

Wonen om te leven
Leef- en werkruimte, rust en privacy of beter gezegd doen wat u wilt en naar hartenlust gasten ontvangen? Daar is dit herenhuis met koetshuis, dat via de parterre en eerste verdieping te bereiken is, uitermate geschikt voor. Aan de voorzijde bevindt zich een riant kantoor om ongestoord te werken. Door de aangrenzende badkamer met douche, wastafel en toilet is deze ruimte ook te gebruiken als slaapkamer op de parterre. De vier verdiepingen, van de kelder tot de grote zolder bieden aan iedere bewoner ongekend veel ruimte. Kinderen hebben overal plek om te spelen, dichtbij als ze jong zijn, en op avontuur in eigen huis als ze ouder worden. Het koetshuis met de waterpomp, het koetsierstoilet en de paardenvoederbak prikkelen de fantasie. En in de riante tuin met gazon en bomen is het goed toeven.

Landelijk wonen
Met het overdekte terras geniet u zo lang mogelijk van het buitenleven. Om de benen te strekken, bevindt zich het natuurgebied De Langstraat achter het huis. De nationale parken Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen zijn in de buurt. Op 5 minuten loopafstand ligt jachthaven Aquapelle aan ‘t Oude Maasje, die in verbinding staat met de de Bergsche Maas/Amer. Waalwijk is met alle voorzieningen per auto binnen 10 minuten bereikbaar en op de fiets in 20 minuten. Via de A59, op slechts 2 autominuten afstand, heeft u een snelle ontsluiting in alle richtingen.

Download het magazine met meer foto’s, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.