Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Westersingel 37 A
Vraagprijs: 925.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1887
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 165 m²

Centraal wonen in een prachtig monumentaal pand uit 1887 met een waanzinnige tuin van maar liefst 12 m diep? Dat is mogelijk op de Westersingel 37 A! Dit markante gebouw is in 1997/1998 volledig gerestaureerd. Deze benedenwoning van circa 165 m² heeft een riante woonkamer met toegang tot een gezellige veranda en de prachtig aangelegde tuin met ideale zonligging op het zuidwesten. Verder beschikt het over een grote werk- en/of slaapkamer, gezellige woonkeuken, 2e slaapkamer, badkamer en kelder. Een unieke beleving van stads wonen in combinatie met de stilte in de prachtige tuin.

De Westersingel is een statige singel in het stadscentrum van Rotterdam bekend van de charmante herenhuizen die er gebouwd zijn in de 19e eeuw en de beeldenroute langs 17 kunstwerken. Werkelijk alle grootstedelijke voorzieningen zijn op loopafstand: het centraal station aan het begin van de singel, de tramhalte aan de overkant. Het museum Boijmans van Beuningen met het imposante depotgebouw in het Museumpark vind je om de hoek. Zo ook een groot scala aan restaurants, koffietentjes, bars en een uitgebreid aanbod aan winkels.

Indeling
Begane grond
Toegang via dubbele voordeur naar de centrale hal.

Entree
Hal, gang, toilet met wandcloset en fontein. Riante woonkamer met vaste kasten en toegang naar de veranda en heerlijke tuin op het zuidwesten. Werk- en/of slaapkamer aan de voorzijde. Deze kamer is eenvoudig te splitsen in 2 separate kamers (zie plattegrond). De woonkamer en werkkamer zijn verbonden door fraaie schuifdeuren met glazen panelen. Woonkeuken met neutrale keukenopstelling, diverse inbouwapparatuur en voldoende ruimte voor een eettafel. Grote badkamer voorzien van een doucheruimte, dubbele wastafel met meubel en een 2e toilet. Royale hoofdslaapkamer grenzend aan de tuin met vaste kastenwand.

Kelder
Via de keuken is er toegang naar de kelder. Ideaal voor gebruik als wijnkelder. Daarnaast nog voldoende mogelijkheid voor berging. Hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en droger.

De woning beschikt over een aparte (fietsen)berging en een extra houten berging in de tuin.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1887 (gerestaureerd in 1997/1998)
– Woonoppervlakte circa 165 m²
– Eigen grond
– Prachtig aangelegde tuin (circa 12m bij 12m) op het zuidwesten met diverse terrassen
– Afgesloten achterom
– Aparte (fietsen)berging
– Rijksmonument
– Geheel voorzien van dubbele beglazing
– Moderne meterkast
– Gezonde en actieve VvE, maandelijkse bijdrage € 260,00 per maand
– Warm water en verwarming middels stadsverwarming
– Gehele woning voorzien van een hoogwaardige parketvloer

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).