Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Westzeedijk 104 B
Vraagprijs: 625.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1888
Ligging: aan park, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 104 m²

Een buitengewoon fraai en geheel gerenoveerd klassiek drie kamer appartement met zonnig terras en een autonoom logeer gedeelte met eigen voorzieningen. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van een rijk gedecoreerd monumentaal herenhuis in schitterende neorenaissance stijl, gelegen aan het monumentale park Schoonoord in het Scheepvaartkwartier. Het Rijksmonument waarvan dit appartement deel uitmaakt is onderdeel van o.m. de Patriciërspanden gelegen aan het Koningin Emmaplein van de hand van architect J.C. van Wijk. Het appartement is recent geheel gerenoveerd en voorzien van elektrische verwarming. Het autonome (logeer)gedeelte maakt het tevens zeer geschikt voor gebruik als kantoor of praktijk aan huis of pied a terre.

De omgeving is misschien wel een van de mooiste, groenste en bovenal gezelligste buurten van Rotterdam centrum.
Overal in het Scheepvaartkwartier zie je in verschillende vormen, maten en stijlen wat er uit de opbrengsten van de zeehandel is voortgekomen. De imposante, 19e-eeuwse paleizen van havenbaronnen, handelaars en bankiers aan de Parklaan zijn als toegangspoort tot het park dat op z’n droog-Rotterdams gewoon ‘Het Park’ wordt genoemd, met zijn beroemde Euromast als eenzame piek. In de historische Veerhaven wiegen masten van kleine scheepjes en grote schuiten idyllisch op het Maaswater. De Zalmhaventoren die het hoogste puntje van Nederland vormt. De bescheiden maar prachtige sociëteit De Maas en het diep verborgen Westelijk Handelsterrein met zijn glazen arcade. Het Wereldmuseum dat de culturele schatten van eeuwen aan handel herbergt. Terwijl tussen al deze grandeur en het groen diverse restaurants, bars, antiquariaten en speciaalzaken je subtiel toefluisteren. In één woord: uniek!

Indeling

Begane grond
Gezamenlijke entree met schitterende ornamenten en authentieke details en een rijk gedecoreerd trappenhuis.

Eerste verdieping
Entree tot de logeer-/praktijk-/kantoorruimte, hal, douche, toilet, ruime kamer met pantry voorzien van inbouwapparatuur.

Overloop, entree tot het appartement, hal, berging met wasmachine aansluiting, meterkast en cv-opstelling, toilet met wandcloset en fontein, luxe badkamer met wastafelmeubel, massagedouche, bad en vloerverwarming, royale woonkamer met openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde en twee doorgangen naar de achtergelegen slaapkamer, luxe keuken met diverse inbouwapparatuur, royale hoofdslaapkamer aan de achterzijde met twee inbouwkasten en toegang tot het terras (zuidwesten) met uitzicht over park Schoonoord.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1888
– Energielabel C
– Rijksmonument
– Geheel gasloos
– Dubbel glas
– Videofooninstallatie
– De Vereniging van eigenaren is in oprichting
– Zeer geschikt voor dubbele bewoning of kantoor/praktijk aan huis
– Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.