Dordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Dordrecht
Adres: Wijnstraat 113 3311 BT DORDRECHT
Huurprijs: € 2.895
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: historische stadscentrum van Dordrecht
Oppervlakte: 182 m2

Riant en stijlvol vierkamerappartement op de begane grond en eerste verdieping aan de tuinzijde van één van de oudste en best bewaard gebleven monumentale panden van Dordrecht, het Zeepaert. Met zeer grote tuin, een oase in hartje stad.Indeling

Begane grond:
Het appartement ligt aan de tuinzijde van één van de oudste panden van de Wijnstraat. Via de statige gemeenschappelijke entree met marmeren vloer en prachtige 17de-eeuwse plafondschildering op eikenhout, bereikt u de eigen entree van de woning. Het appartement strekt zich uit over het gehele achterhuis, bestaande uit de begane grond en de eerste etage. Er zijn een ruime woonkamer ( 34 m²) en eetkeuken ( 38 m²) gesitueerd op de begane grond, evenals een gang (11 m) en een toilet (2 m²).

Eerste verdieping:
De trap naar de etage komt uit op de overloop (4 m) waaraan een separaat toilet ( 1,5 m²), de moderne badkamer (15 m²) met ligbad, separate douche, en dubbele wastafels, en de twee zeer ruime slaap/werkkamers ( 24 m² en 35 m²) gelegen zijn.

Tuin:
Vanuit de eetkeuken slaat u de deuren open naar de zeer fraaie tuin (200 m²).

Bijzonderheden:
Het appartement bevat enkele bijzondere kwaliteiten, waaronder prachtige schouwpartijen en bijzondere stucplafonds. Komt u al dit moois vooral zelf bekijken!

De gemeenschappelijke entree wordt gedeeld met het voorhuis. Het voorhuis is een van de best bewaarde middeleeuwse huizen van Nederland, dateert deels al uit de 13de eeuw en wordt door de eigenaar in eigen beheer museaal ingericht en voor publiek opengesteld. Ook vinden er kleinschalige (zakelijke en particuliere) ontvangsten plaats.

De vermelde huurprijs is exclusief servicekosten: er wordt een maandelijks voorschot in rekening gebracht van Servicekosten: € 125,00 (schoonmaakkosten gemeenschappelijke ruimten, onderhoud CV en MV, intercom en belinstallatie, elektra en gas algemene ruimten).

Locatie:
De Wijnstraat is een voorname monumentale straat in het charmante historische stadscentrum van Dordrecht. In de buurt is een grote verscheidenheid aan cultuur, winkels en horecagelegenheden. En natuurlijk het water van de Merwede en De Oude Maas met de havens en grachten door het centrum van deze oude stapelstad (vrij vertaald: doorvoerhaven). Het pand is goed bereikbaar per stadsbus en het centraal station is op loopafstand gelegen.

Parkeren kan (betaald en met bewonersvergunning) in de directe omgeving.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).