Dordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Dordrecht
Adres: Wijnstraat 153 3311 BV DORDRECHT
Huurprijs: € 375
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum en in een woonwijk
Oppervlakte: 32 m2

Kantoorkamer in het historische Huis Rodenburch.

Indeling
Huis Rodenburch heeft een indeling met een 18de eeuws voorhuis met historische stijlkamers en een bijzonder achterhuis in de stijl van de Art Nouveau. Het achterhuis is inclusief het souterrain en de stijlkamers aan de voorzijde, verhuurd aan een huurder. Op de eerste verdieping in het voorhuis, zijn vier afzonderlijke kantoorunits gelegen, waarvan er nu een te huur is. De centrale hal wordt gedeeld.

Begane grond:
Via de hoofdentree komt u het voorhuis binnen via een vestibule met een kleine brede trap. Deze trap leidt naar de gang van het voorhuis. De statige gang met zijn marmeren vloer is geheel in zijn 18de-eeuwse afwerking gerestaureerd. In de gang bevindt zich een toiletruimte en de entree naar het trappenhuis ten behoeve van de verdieping(en).

Op de bel-etage komen twee verschillende werelden bij elkaar. Het voorhuis is een stap terug in de tijd, met haar interieurs afgewerkt in de stijl van de Rococo. Het achterhuis is in gebruik als een populaire petit café / restaurant. Dat deel is ingericht met een karaktervol en zakelijk interieur uit de jaren twintig van de vorige eeuw en heeft tevens een fraai terras in de besloten achtertuin.

Eerste verdieping:
Via de gang en het hoofdtrappenhuis in het voorhuis komt u op de eerste etage. Aan weerskanten van de overloop bevinden zich de vier kantoorunits. Drie daarvan zijn verhuurd.

Linkerzijde achter:
Een achterkamer van circa 32 m². In deze linker-achterkamer is nog het oorspronkelijke moer- en kinderbintenplafond en de (gedeeltelijk verlaagde) houten vloerafwerking uit de bouwtijd (1545) in het zicht aanwezig.

Op de zolderverdieping is in de vroegere ‘meidenkamer’ een toiletgroep gerealiseerd voor de huurders van de eerste verdieping. De zolderetage behoort niet tot het gehuurde.

Bijzonderheden:
De huurprijs wordt niet belast met omzetbelasting.
Brandmeldinstallatie en inbraakalarm zijn in de algemene ruimten aanwezig.
Centrale verwarming, databekabeling zijn aanwezig.

Locatie:
Huis Rodenburch bevindt zich op ruim tien minuten loopafstand van treinstation Dordrecht en is rustig gelegen aan de rand van het historische centrum. Parkeren (betaald) en OV halte bevinden zich in de directe omgeving.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).