Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Willemsparkweg 217 hs
Vraagprijs: 3.400.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: aan park, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 252 m²

Bijzonder smaakvol en hoogwaardig drie laags benedenhuis (ontworpen door Gerrit van Arkel) met een diepe tuin op het zuiden. Gelegen op het laatste deel van de Willemsparkweg met vrij zicht op het Vondelpark en de vijver.

Meer dan 250 m² woongenot verdeeld over drie heel prettige en courant ingedeelde woonlagen, met onder andere een volwaardige tuinverdieping met buitenkeuken.

Vanuit de bouw is het huis rijk in detaillering en onderscheidend in haar maatvoering. Het Rijksmonument uit 1896 is gebouwd in een Art Nouveau stijl naar ontwerp van Gerrit van Arkel. De ruime maatvoering, monumentale stijlkamers en grote raampartijen maken dat het huis heerlijk licht is. De diepe tuin op het zuiden heeft al in het vroege voorjaar en tot het late najaar zon.
Een woning met charme en grandeur, waar de huidige eigenaren met gevoel voor detail en sfeer het huis hebben gemoderniseerd.

Een rondleiding
Bel-etage
De entree van de woning bevindt zich op de bel-etage. U komt binnen middels een vestibule met fraai trappenhuis, gastentoilet en garderobe.
Het woongedeelte bestaat uit een riante kamer en suite. Aan de voorzijde is er een stijlvolle woonkamer met open haard en zicht naar het Vondelpark. Kenmerkend door de 3.5 meter hoge plafonds, bijzondere eind negentiende eeuwse plafondschildering en het fraaie houtwerk. Kamer en suite aan de achterzijde is de lichte eetkamer met een open verbinding naar de keuken.
De originele serre heeft een op maat gemaakte baristahoek en een werk/speelplek voor kinderen. De serre is erg licht door de grote hoeveelheid glas en heeft een bijzondere groene wand.
De luxe keuken is in 2022 grotendeels vernieuwd en voorzien van nieuwe luxe inbouw apparatuur van onder andere Miele topline, kranen van Dornbracht, Quooker en Pitt cooking. Vanuit de keuken is er toegang tot een prettig balkon op het zuiden, hier is het grootste gedeelte van het jaar zon en fraai zicht op de groene, zonnige binnentuin.

Tuin verdieping/souterrain
Aan de voorzijde van de tuinverdieping is een ruime slaapkamer met veel op maat gemaakte kasten. Aan de tuin is de voormalige eetkamer met uitloop naar de tuin. In deze bijzondere tuinkamer zijn op de lambrisering de vier seizoenen en een tekst van P.C. Hooft afgebeeld. De huidige eigenaren gebruiken de tuinkamer met een gezellige haard als tweede zit-/mediakamer, maar is ook goed te gebruiken als slaap- of werkkamer. De smaakvolle badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en sauna. Aan de hal bevinden zich een wasruimte/berging en toilet. Een deel van de hal is ingericht als wijnkamer met klimaatkasten van Liebherr en op maat gemaakte wijnkasten.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn in totaal vier slaapkamers gelegen. De hoofdslaapkamer heeft en suite een badkamer met douche en dubbele wastafel. Deze slaapkamer heeft veel op maat gemaakte kasten, airconditioning en openslaande deuren naar een balkon op het zuiden. Vanaf de overloop is een tweede badkamer te bereiken met ligbad, dubbele wastafel, douche en toilet (met douchefunctie).

Aan de voorzijde bevindt zich een klein balkon met zicht op de straat en naar het Vondelpark.

Het hele huis kenmerkt zicht door de bijzondere plafonds, schouwen en deur in Art Nouveau stijl. De huidige eigenaren hebben dit op smaakvolle, hoogwaardige en luxe wijze gecombineerd met een modern interieur, domotica en beveiliging.

Het gebouw
Dubbel woonhuis in 1896 gebouwd naar ontwerp van de Amsterdamse architect Gerrit van Arkel (1858-1918), in opdracht van Hendrika E. Hagedoorn en Arie C. van Ommen van Guijeck, oprichter van de NV Cement Wittenburg. Het pand is gelegen in de zuidoostelijke gesloten straatwand van de Willemsparkweg in de Concertgebouwbuurt, die voornamelijk met woonhuizen in Neo-Renaissancestijl is bebouwd. Het pand dat zich uitwendig door een sobere Art Nouveau stijl karakteriseert, verwant aan het werk van de Belgische architect Paul Hankar (1858-1918), is daarnaast met name bijzonder vanwege de interieurafwerking van de eetkamer en de salon.

De oorspronkelijke eetkamer op de tuinverdieping is afgewerkt in een Art Nouveau-trant en bezit onder meer een groen geverfde houten lambrisering en een groen geverfd houten plafond. In de lambrisering is een schouw opgenomen. Op de voorzijde van de schouw een fries met geschilderde draken die een tekst flankeren van P.C. Hooft: “Het beste stuck van/ ’t huysbedryf/dat is een goet en/ hantsaem wyf”. Aan weerszijden van de boezem kleine deurtjes van de chambreerkast, die aan de binnenzijde beschilderd zijn met realistisch geschilderde vrouwfiguren met wijnglazen. De haardpartij heeft een floraal tegeltableau uit de plateelfabriek Rozenburg te Den Haag met randversiering en afbeelding van kastanje bloesem en blad. De lambrisering heeft in het hoge ondergedeelte een verdeling in vakken met gestileerde florale en dierlijke sjabloonschilderingen. Het bovendeel heeft grote met doek bespannen vakken met gestileerde florale sjabloonschilderingen. Door middel van de bloem- en diermotieven worden per wand de 4 Seizoenen en Dag en Nacht verbeeld. Het plafond heeft een uitgespaard centraal ovaal veld, omlijst door panelen met anjers. De hoeken beschilderd met elk een kreeft, langs de randen een band met waterlelie en (gele) lis.
Op de bel-étage kamers-en-suite waarvan de voorkamer (salon) in Neo-Classicistische trant is afgewerkt en een stucplafond bezit met een realistische schildering met putti en wolken verdeeld over drie vakken. Hieromheen een stucband en een randbeschildering met gestrikte linten en takjes. Het vertrek heeft verder een lage lambrisering en een schoorsteenmantel met pilasterstucwerk op de hoge boezem. De toegangsdeur heeft een bovendeurstuk met twee vogeltjes op een tak, opgenomen in een forse omlijsting. In het interieur zijn verder van belang de traphal met een nis met fonteintje, de trap en de tochtdeur met geëtst glas met bloemmotieven.

Omgeving
Gelegen in Oud-Zuid, tussen de Cornelis Schuytstraat en de Emmastraat. Aan het einde van de Willemsparkweg, vlakbij de Koningsvijver en op 100 meter van het Vondelpark.
Perfecte locatie met alle meest voorkomende faciliteiten binnen een straal van 250 meter: de dagelijkse boodschappen, de traiteur, diverse luxe boutiques, de biologische supermarkt in de Cornelis Schuytstraat en fijne restaurants en gezellige terrasjes in de Emmastraat. Voor de sportievelingen bevindt zich de sportschool op slechts 20 meter afstand en de ingang van het Vondelpark is aan de overkant. En uniek voor Amsterdam: door de ligging bij de vijfsprong is parkeren nooit een probleem. Ook is er de optie om een parkeerplek te kopen in het gebouw Furore aan de Eerste Constantijn Huygensstraat (vijf minuten fietsen), vraagprijs: € 85.000,- kosten koper.

Het Museumplein met haar musea, het Concertgebouw en de P.C. Hooftstraat liggen op loopafstand. Met de fiets of tram bereikt u in een korte tijd de levendige Pijp, het centrum, station WTC en de Zuid-as. Op 15 minuten rijafstand van Schiphol. Bovendien is in de directe omgeving een ruime keus aan uitstekende scholen. Dankzij deze voorzieningen kunt u optimaal genieten van de cultuur van de stad en het bruisende hoofdstedelijke leven.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 252 m²
• Tuin van ca. 84m² op het zuiden
• Overdekt terras
• Gelegen op eigen grond
• Hoogwaardige keuken geupdate in 2022 met nieuw apparatuur
• Buitenkeuken in zelfde stijl als keuken in de woning
• VvE met slechts twee leden
• Airco aanwezig in hoofdslaapkamer
• Alarm- en cameraysteem aanwezig
• Modern domoticasysteem
• Buitenschilderwerk compleet opnieuw uitgevoerd in september 2022
• Schilderwerk binnen opnieuw uitgevoerd in september 2022
• Gevel gereinigd in september 2022
• Geheel gerenoveerd in 2015-2016, gerestyled in 2018
• Badkamers vernieuwd in 2018
• Drie badkamers
• Sauna
• Groene wand met bewatering
• Parkeerplek ter overname

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.