Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Groningen
Adres: Willemstraat 2
Vraagprijs: 445.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1897
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 120 m²

OPEN HUIS—DINSDAG 11 OKTOBER A.S.—TUSSEN 16.00 EN 18.00 UUR—

Uniek aanbod in de stad Groningen: monumentaal herenhuis uit 1897 met veel karakter en stijl. Dit vrijstaande huis ligt aan het begin van de mooie oude Willemstraat, vlakbij het stadscentrum, het NS-station en de uitvalswegen. Veel van het oorspronkelijke karakter is nog behouden gebleven van dit erfgoed. Het is gebouwd als kantoor met woonfunctie boven, nu is het geheel een comfortabel woonhuis.

Indeling: entree via de eigen gang naast het huis aan de rechterzijde, fraaie voordeur (met prachtig ‘rijk’ houtsnijwerk), ruime en hoge hal met originele tegeltjes. Toilet onder de trap. Woonkamer aan de voorzijde van het huis met schouw en ingebouwde kasten, deels een hoog plafond van 3,5m. Drie glas-in-lood ramen aan de zijgevel van de woonkamer die het binnenvallende licht mooi kleuren. Aan de achterzijde van het huis de woonkeuken met plaats voor een eettafel. De keuken is modern en strak vormgegeven, gemoderniseerd in 2016 en voorzien van diverse inbouwapparatuur (in de keukenkasten is ook de wasmachine en droger weggewerkt). Compacte badkamer met tweede toilet, douche, wastafelmeubel en vloerverwarming (gemoderniseerd in 2009).

Eerste verdieping:
overloop, inloopkast, grote slaapkamer (16m²) aan de voorzijde met dakkapel en diverse -originele- ingebouwde kasten, tweede kamer (8m²) met openslaande deuren naar het naastgelegen balkon van circa 6m². Derde -zeer ruime- sfeervolle kamer in L-vorm van 26m² met deur naar het balkon.

Tweede verdieping:
via vlizotrap kunt u naar de zolderberging/vliering met bergruimte (geen stahoogte).

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1897;
– woonoppervlak circa 120m²;
– Rijksmonument: subsidie op regulier onderhoud;
– mooie oude en originele stijlelementen nog volop aanwezig;
– diverse ‘verborgen’ opslagplaatsen in het huis;
– naastgelegen eigen gang is overdekt (kan bijvoorbeeld een fiets in gestald);
– houten berging ca. 4m² aan het eind van de gang;
– achter het huis is nog een eigen strook grond buitenruimte van circa 6x1m.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.