Dordrecht

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Dordrecht
Adres: Wolwevershaven 12
Vraagprijs: 1.975.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1800
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, aan vaarwater
Oppervlakte: 422 m²

Voornaam patriciërshuis aan de historische haven en rivier. Een luxueuze mix van klassiek en modern.

De Wolwevershaven, gesitueerd op een schiereiland tussen haven en rivier, is het domein van prachtige panden met een tijdloze uitstraling en allure. Dit herenhuis is gebouwd rond 1800 en is de afgelopen decennia met liefde voor historische elementen, en tegelijkertijd met de wens naar luxe en wooncomfort, verbouwd en ingericht. Bij binnenkomst wordt u ongetwijfeld verrast door de grootsheid van dit aanbod. Het pand strekt zich namelijk ver naar achteren uit met een kamer-en-suite aan de voorzijde maar ook schitterende leefruimtes aan de achterzijde met fabuleus uitzicht op een kruispunt van rivieren. Prachtige kamers en slaapkamers, luxe badkamers en keukens worden gecombineerd met de mooiste plekken om vanaf terras, balkon of in de binnentuin (patio) van het leven in de stad en aan het water te genieten.

Prachtige kamers, badend in luxe
We nemen u mee in dit herenhuis vanuit de vestibule aan de Wolwevershaven. De lange hal verbindt het voorhuis, met de schitterende kantoor-en-suite in Lodewijk XVI-stijl, met de Neoclassistische eetkamer aan de achterzijde. Het rivierzicht is hier geweldig. De eetkamer grenst aan de Engelse keuken (Clive Christian). Tussen het voor- en achterhuis grenst een luxueuze sauna aan de patio. De verdieping geeft een vergelijkbaar beeld. Ditmaal in de vorm van een riante masterbedroom Italiaanse badkamer (Boffi) aan de voorzijde. En langs de rivier een tweede woonkamer met -zo mogelijk- nog mooier rivierzicht. Verder op de verdieping een designkeuken (Arjan Lodder) die dankzij een harmonicapui uitkijkt op de binnentuin. De tweede verdieping is ingericht met twee riante slaapkamers met eigen toilet, badkamer en garderobe. Tot slot een prachtig dakterras hoog boven de stad.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering! En ervaar de 3D Experience!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).