Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Zutphen
Adres: Zaadmarkt 91 F
Vraagprijs: 990.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1660
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 201 m²

Appartement in voormalig Grand Hotel Du Soleil.

Dit riante appartement maakt deel uit van een gebouw met een rijke historie die teruggaat tot 1660. Vermogende notabelen hadden hier hun thuis. Tot eind 19e eeuw, toen werd het pand verbouwd tot Grand Hotel du Soleil. Een indrukwekkende verschijning op een prachtige centrale locatie in de stad. Populair bij welgestelden die van heinde en ver de stad bezochten. Na een tussenperiode als overheidskantoor volgde in 2008 de volgende metamorfose. Dit keer tot luxe appartementencomplex. De machtige entree aan de voorzijde laat de grandeur en rijkdom van vroeger tijden nog altijd zien. Binnen zijn nu riante appartementen gerealiseerd. Met eigentijds en luxe wooncomfort, midden in het historische centrum, is dit een absolute toplocatie in Hanzestad Zutphen.

De grandeur van weleer en de luxe van nu
De entree aan de voorzijde is van een overweldigende schoonheid. Eenmaal binnen is de vestibule met daarachter het authentieke trappenhuis een absolute blikvanger. Gelukkig is er nu een lift die u snel naar uw appartement brengt. Ook hier een royale entree met openslaande deuren naar de royale, zeg maar gerust riante, living met stoere houten pilaren en met prachtig uitzicht naar de binnenstad. Heerlijk zijn de openslaande deuren naar het balkon. Een plek om te ontspannen met uitzicht op de binnentuin. De luxe keuken met kookeiland is van alle comfort voorzien en heeft net als de woonkamer mooi stadszicht over de markt en het dakenlandschap. Verder in het appartement onder andere drie slaapkamers waaronder de grote masterbedroom annex badkamer met sauna. De overige slaapkamers worden nu als werkkamer gebruikt. Een daarvan heeft eveneens toegang tot een eigen badkamer.

Tuin en parkeergarage
Achter het gebouw ligt de onder architectuur aangelegde gezamenlijke tuin met zithoeken, wandelpaden en bloemperken, aangelegd bovenop de parkeergarage. Een heerlijke plek om in de zomer te genieten. Verder heeft u een eigen parkeerplek in de parkeergarage bereikbaar via de Bernardsteeg, een eigen berging alsmede een gezamenlijke fietsenberging.
Het betekent dat u echt kunt beschikken over alle comfort op deze historische plek in het stadshart van Zutphen.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.