Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Zutphen
Adres: Zaadmarkt 94
Vraagprijs: 1.200.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1558
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 448 m²

“Deftig Patriciershuis met lijstgevel en omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Getoogde vensters met geprofileerde vensterdorpels en deurpartij met verdiepte pilasters, stucplafonds, bouwjaar 1558” aldus de omschrijving in het Rijksmonumenten register.

Wat een huis en wat een prachtige plek om te wonen. Dit statige pand met tuin is gesitueerd op de Zaadmarkt, het rustige gedeelte van de markt omgeven door historie en fraaie panden. Gezellige terrassen, leuke winkeltjes, station en supermarkt, maar ook kunst en cultuur zijn allemaal op loopafstand van dit bijzondere huis te vinden.

Indeling: entree, imposante voordeur, vestibule, hal met marmeren vloer, zitkamer met stucplafond met ornamenten en vensterbanken. Eetkamer, ook met stucplafond en vensterbanken, studeerkamer met vaste kasten en vide en een ruime kamer aan de achterzijde, grenzend aan de tuin, een fantastische plek voor een gezellige woonkeuken. In de hal een dubbele toiletgroep en nis met wastafel.

Kelder: fraaie dubbele gewelfde kelder met oude plavuizen, ideale plek voor een mooie wijnkelder.

1e Verdieping: grote overloop met dubbele toiletgroep en wastafel, 4 ruime slaapkamers (circa 37, 35, 26 en 18 m²) en een vanaf de overloop te bereiken dakterras.

2e Verdieping: overloop met dubbele toiletgroep met wastafel, 4 slaapkamers en een berging met de boiler en c.v. ketel.

3e Verdieping: middels een vlizotrap te bereiken zolder.

De ruime binnentuin (west) heeft diverse terrassen, veel groen, een berging en een achteruitgang naar de Rodentorenstraat. Het is mogelijk op een parkeerplaats op eigen terrein te creëren.

Woonoppervlak: 448 m²
Overige inpandige ruimte (kelder en zolder): 146 m²
Inhoud: 2.204 m³
Kaveloppervlak: 290 m²


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.