Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Zutphen
Adres: Zaadmarkt 95
Vraagprijs: 975.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1660
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 392 m²

In het hartje van de stad op een unieke locatie ligt dit prachtig gerenoveerd Rijksmonument “Gasthuis in de Heilige Geest” met ruime stadstuin. Het pand is in zijn geheel te bewonen, maar het is ook te splitsen in 2 wooneenheden. Omgevingsvergunning en kostenraming splitsing zijn aanwezig.

Indeling: entree, vestibule, lange gang met marmeren vloer. Voorkamer met visgraat parketvloer, schouw met gashaard, vaste kastenwand met eiken paneeldeuren. Zijkamer met grote inloopkast, achterkamer met vaste kasten en schouw, woonkeuken met inbouwapparatuur en deur naar de tuin, toiletgroep met wastafel en 2 toiletten. Trap naar de dubbele tongewelfde kelder.

1e Verdieping: statige bordestrap, grote overloop, ruim toilet en 4 grote slaapkamers met o.a. vaste kasten, Franse balkons aan de achterzijde, schouwen en balken plafonds.

2e Verdieping: overloop, grote zolderkamer tot in de nok met dakkapellen en dakramen en de originele gebinten in het zicht. Ideaal te gebruiken als atelier. De (lage) tussenverdieping is een mooie grote ruimte voor opslag, tevens hangen hier de beide c.v. ketels.

3e Verdieping: grote zolder met dakramen, keukenblok, bar en douche unit. Ook deze ruimte is open tot aan de nok van het huis.

De fraai aangelegde en groene stadstuin met diverse terrassen is ook bereikbaar via een achterom (vanaf de Bernhardsteeg) en is voorzien van een schuur.

Dit prachtige pand kenmerkt zich door de hoge (stuc) plafonds, hoge ramen, vensterbanken, paneeldeuren en originele gebinten.

Woonoppervlak: 392 m²
Overige inpandige ruimte: 136 m²
Inhoud: 2.102 m³
Kaveloppervlak: 222 m²

Een voorrecht om in dit prachtige pand te mogen wonen!


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.