Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Zutphen
Adres: Zaadmarkt 96
Vraagprijs: 639.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1350
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 144 m²

Centraal en op één van de mooiste en meest geliefde plekken van de historische stad staat op de Zaadmarkt dit fraaie Rijksmonument met stadstuin en balkon.
Het oorspronkelijk 14e-eeuwse pand heeft een witgepleisterde 19-eeuwse lijstgevel met hoge ramen met roedeverdeling en een fraaie hardstenen trap en bordes aan de voorzijde.

Indeling: entree, gang, toilet, aan de voorzijde de gezellige woonkeuken met 19e -eeuwse binnenblinden en vensterbanken. De keuken met paneeldeuren is voorzien van inbouwapparatuur (5 pits gasfornuis, 2
ovens, afzuigkap met schouw, koel/vriescombinatie en een afwasmachine) en een aanrechtblad van
Belgisch hardsteen. Aan de achterzijde bevindt zich de zitkamer met zandstenen schouw met gashaard, muurkast en deur naar de stadstuin (west). De door de hoge ramen lichte woonkeuken en woonkamer zijn voorzien van een eiken vloer en een hoog balkenplafond. Vanuit de woonkamer is de tussenverdieping/vide (15 m², ruim 2 meter hoog) te bereiken, een fijne plek voor bijvoorbeeld een (thuis)werkplek of leeshoek.

Kelder: middels een luik en vaste trap te bereiken droge tongewelfde kelder, vermoedelijk uit begin 14e eeuw, ideaal als provisie-/wijnkelder.

1e Verdieping: overloop, (slaap)kamer aan de voorzijde met originele vensterbanken en fraaie wand met vaste (boeken)kasten. De in gebruik zijnde slaapkamer aan de achterzijde heeft een deur naar het mooi betimmerde balkon. De in het midden gesitueerde ruime badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche, wastafel, toilet en aansluiting wasmachine.

2e Verdieping: overloop met grote inloopkast, ruime derde (slaap)kamer met dakramen en deels zichtbare houten balken van de kapconstructie.

3e Verdieping: middels een vlizotrap te bereiken gedeeltelijk bevloerde zolderberging onder de middeleeuwse kapconstructie.

Voorzien van c.v.-ketel uit 2003, gedeeltelijk isolerende beglazing en voorzetramen.

Woonoppervlak: 144 m²
Kelder: 27 m²
Inhoud: 686 m³
Kaveloppervlak: 72 m²

Een geweldige plek om te wonen in een historisch pand met voorzieningen zoals winkels, restaurants, supermarkt, station en bibliotheek op wandelafstand. Het pand ligt schuin tegenover de ingang van het prachtige Oude Bornhof en op een steenworp afstand van de IJssel met de uiterwaarden.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.