Aalsmeer

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Aalsmeer
Adres: Zijdstraat 62
Vraagprijs: 695.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1926
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 169 m²

Uniek wonen in het centrum van Aalsmeer.

Bakker Spaargaren was een begrip in Aalsmeer. Het karakteristieke pandje in de Zijdstraat vormt met de omliggende panden een fraai historisch beeld. Het werd ontworpen door architect K. van Doorn en gebouwd in 1926. De mergpijpjes van de bakker waren wereldberoemd! Het pand is jaren in de familie gebleven en wordt nu te koop aangeboden.

Aan de Zijdstraat-zijde wordt een klein stukje van het pand verhuurd en dit blijft ook zo. Als koper wordt u dus meteen verhuurder van de winkel. Achter het winkeltje zijn het voormalige woonhuis van Bakker Spaargaren en de bakkerij verbouwd tot een verrassend ruim woonhuis op een unieke stek in het centrum van Aalsmeer.

Benieuwd naar wat deze woning nog meer te bieden heeft? Lees de uitgebreide omschrijving hieronder of plan gerust een afspraak voor bezichtiging met ons in.

Begane grond:
De voormalige bakkerij is een paar jaar geleden aan de achterzijde nog een stuk uitgebouwd en hier bevindt zich de fijne, lichte woonkeuken. Dit is eigenlijk de plek waar wordt geleefd. De keuken is volledig uitgerust met een 5-pits gasfornuis met oven, vaatwasser, spoelbak en vrijstaande Amerikaanse koelkast. Vanuit de keuken is het zonnige (zuid/west) en besloten terras bereikbaar. Een soort patiotuin. Het platte dak boven de keuken is een z.g. ‘groen dak’. Bedekt met sedum en mossen. Los van de isolatie en verkoeling die een groen dak biedt, is het ook een paradijs voor kleine insecten en vogels. In open verbinding met de woonkeuken, ligt de de sfeervolle woon/werkkamer, inclusief originele glas-in-lood raampjes. Naast dat er voldoende ruimte in de woonkamer is voor een lekkere zithoek zijn er over de gehele begane grond gezellige losse zitplekjes gemaakt. De hal midden in het gebouw kan in de toekomst eventueel weer doorgebroken worden met de winkel. In deze hal bevindt zich het toilet en de trap die leidt naar de eerste verdieping:

Eerste verdieping:
Grenzend aan de overloop zijn er twee slaapkamers en de badkamer. Voorheen voorzag de woning in drie slaapkamers, maar enige tijd geleden is deze slaapkamer bij de badkamer getrokken. Hierdoor is er een grote, moderne badkamer over de gehele breedte aan de achterzijde van het huis ontstaan. Deze badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en tweede toilet. Tevens zijn hier de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. De twee slaapkamers zijn beide van ruim formaat en één van de twee slaapkamers geeft extra toegang een balkon aan de zijkant van het pand. Via een vaste trap bereikt u vervolgens de…

Zolder:
Deze verdieping betreft een open ruimte welke momenteel in gebruik is als hoofdslaapkamer. De huidige bewoners hebben met een simpele ingreep een handige opbergkast gemaakt. Ook het dak is door de huidige eigenaren helemaal geïsoleerd, wel zo prettig.

Parkeren:
Achter het pand is een eigen parkeerplaats bereikbaar. Hiervoor is de eigenaar lid van de Vereniging van Eigenaren van het kleinschalige flatgebouw aan het Praamplein. De toegang tot de parkeerplaats ligt onder dit gebouw, naast Praamplein 28. De auto staat dus tegen de achtertuin aan geparkeerd op een gratis, veilige plek. Bezoekers parkeren op het Praamplein (blauwe zone).

Winkel:
Het pand beschikt aan de voorzijde op de begane grond over een winkelruimte. Deze winkel hoort bij het pand en zal daarom ook in eigendom overgaan naar de volgende eigenaar. De winkel heeft een zelfstandige ingang en iedere toegang van en naar de woning is reeds afgesloten. De winkelruimte wordt momenteel verhuurd en deze huurovereenkomst blijft ook na de verkoop in stand.

Locatie:
Aalsmeer is gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen naar Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen, Utrecht en Den Haag. Binnen een half uur bereikt u met de auto het centrum van Amsterdam en binnen een kwartier zit u met de bus op Schiphol-Plaza. Ook qua openbaar vervoer ligt Aalsmeer zeer gunstig: Twee treinstations op korte afstand (Hoofddorp en Schiphol), beide goed bereikbaar met de bus. Vanuit deze stations zijn er aansluitingen naar de verschillende grote steden. Aalsmeer heeft een rijk verenigingsleven op velerlei gebied. Er is een groot aantal horecagelegenheden en langs de Westeinder is, vlak bij de mooiste watertoren van Noord-Holland, een strand. De gemeente Aalsmeer bestaat uit de dorpen Aalsmeer en Kudelstaart en telt ruim 30.000 inwoners. De Westeinderplassen bieden een uniek natuur- en recreatiegebied met mooi open water voor de watersport en een wirwar aan slootjes om te verkennen met de motorboot of kano. Daarnaast is ook het nabijgelegen Amsterdamse Bos een fijn recreatiegebied voor een wandeling, theater of om te sporten. Een verrassend dorp waar het heerlijk wonen is, midden in de Randstad.

Verder goed om te weten:
– Het pand betreft zowel woon- als winkelruimte en is gebouwd onder architectuur van de Amsterdamse School;
– De c.v.-ketel is in 2017 nog vervangen;
– Het pand is door de gemeente aangewezen als gemeentelijk monument.

Wilt u deze woning bezichtigen?
In verband met Covid19/Corona verzoeken wij u om alle digitale mogelijkheden te bekijken op onze site. Staat de woning u na bestudering van de informatie nog steeds aan? Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Wel hanteren wij speciale regels: We geven geen handen en staan maximaal twee personen tijdens een bezichtiging toe om te kunnen garanderen dat we de anderhalve meter afstand tussen iedereen kunnen bewaren. We verzoeken u niets in het huis aan te raken. De makelaar zal de deuren voor u openen en reinigt alle deurkrukken na afloop van de bezichtiging. Zo proberen we verspreiding van het virus tegen te gaan.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.