Aalsmeer

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Aalsmeer
Adres: Zijdstraat 62
Vraagprijs: 475.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1926
Ligging: in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 169 m²

Uniek wonen in het centrum van Aalsmeer.

Voormalige bakkerij gelegen aan de Zijdstraat, midden in het levendige centrum van Aalsmeer met diverse winkels en horecagelegenheden op loopafstand. Het woonhuis is enige jaren geleden verbouwd en de voormalige bakkerij is toen bij de woonruimte getrokken. In deze ruimte is een grote, lichte woonkeuken gecreëerd.

Begane grond
Woonkeuken aan de achterzijde, voorzien van een 5-pitsgasfornuis met oven, vaatwasser, spoelbak en Amerikaanse koelkast. Vanuit de woonkeuken is het zonnige en besloten terras gemakkelijk bereikbaar.

De woonkeuken heeft een open verbinding met de woon-/werkkamer aan de voorzijde welke voorzien is van originele glas in lood ramen en openslaande deuren naar het besloten terras.

Vanuit de woonkamer is de hal bereikbaar waar zich een toilet bevindt en de trap naar de 1e verdieping. Er is tevens een mogelijkheid om een doorgang te maken vanuit de werkkamer naar de hal.

1e verdieping
Op de 1e verdieping bevinden zich 2 slaapkamers; 1 grote slaapkamer met balkon aan de voorzijde en een kleinere slaapkamer aan de zijkant. Beide slaapkamers zijn voorzien van inpandige kasten. De badkamer bevindt zich aan de achterzijde en ligt over de hele breedte van het huis. De badkamer is voorzien van een 2e toilet, ligbad, douche, wastafel en aansluitingen voor een wasmachine en een droger.

Zolder
De zolder is een grote open ruimte bereikbaar via een vaste trap en voorzien van een dakkapel en een afgesloten bergruimte.

Parkeren
Achter het pand is een eigen parkeerplaats beschikbaar.

Locatie
Aalsmeer is gunstig gelegen in de randstad. Uitvalswegen naar Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen, Utrecht en Den Haag zijn eenvoudig bereikbaar. Binnen een half uur bereikt u met de auto het centrum van Amsterdam en binnen een kwartier zit u met de bus op Schiphol-Plaza. Ook qua openbaar vervoer ligt Aalsmeer zeer gunstig: Twee treinstations op korte afstand (Hoofddorp en Schiphol zijn goed bereikbaar met de bus. Vanuit deze stations zijn er aansluitingen naar de verschillende grote steden. Aalsmeer heeft een rijk verenigingsleven op velerlei gebied. Er is een groot aantal horecagelegenheden en langs de Westeinder is, vlak bij de mooiste watertoren van Noord-Holland, een strand. De gemeente Aalsmeer bestaat uit de dorpen Aalsmeer en Kudelstaart en telt ruim 30.000 inwoners. De Westeinderplassen bieden een uniek natuur- en recreatiegebied met mooi open water voor de watersport en een wirwar aan slootjes om te verkennen met de motorboot of kano. Daarnaast is ook het nabijgelegen Amsterdamse Bos een fijn recreatiegebied voor een wandeling, theater of om te sporten. Een verrassend dorp waar het heerlijk wonen is, midden in de Randstad. Een prima alternatief voor wonen binnen de ring.

Goed om te weten
* De c.v.-ketel is in 2017 vervangen
* Het platte dak van de woonkeuken en werkkamer is een zogenaamd “groen” dak
* Het pand is Gemeentelijk monument, voor onderhoud kan subsidie worden aangevraagd
* Het hele winkelgebied wordt de komende jaren op de schop genomen en geüpgraded

Wilt u deze woning bezichtigen? U bent van harte welkom. De makelaar leidt u graag rond en geeft u alle informatie die u nodig heeft.

Disclaimer
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Eveleens Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.