Enkhuizen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Enkhuizen
Adres: Zuiderspui 3 1601 GH ENKHUIZEN
Huurprijs: € 1.550
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Uitzicht op de haven
Oppervlakte: 151 m2
Oppervlakte perceel: 171 m2

De huizen aan het Zuiderspui zijn gebouwd op een smalle strook grond die vrij kwam na de sloop van de Middeleeuwse stadsmuur aan de zuidelijke rand van de stad. Zuiderspui 3 is een prachtig woonhuis met mooi uitzicht op de haven.

Indeling
De woning heeft drie woonverdiepingen, een zolder én een ruime kelder die grenst aan de tuin.

Begane grond: 
Via de entree komt u in de ruime woonkamer (26 m²). De woonkamer heeft een vaste kast waar oorspronkelijk een bedstede in heeft gezeten, andere historische elementen zijn de houten balken in het zicht en een houten vloer en balken in het zicht. Aan de achterzijde grenst de keuken (12,5 m²) in de zogenaamde houten kamer. Deze kamer aan de achtergevel van de woning hing vóór de gedeeltelijke demping van de haven boven het water. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Een separaat toilet is toegankelijk via het halletje naar de trap van de kelder (niet ingetekend op de plattegrond). Via de woonkamer is de ruime kelder te bereiken, de kelder (15 m²) heeft een mogelijkheid tot het stoken van een houtkachel en geeft toegang tot de tuin (20 m²) die aan het water is gelegen.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer gelegen. Direct bij het opkomen van de trap is de compacte badkamer gesitueerd met daarin een douche, wastafel en toilet. Aan de achterzijde van de woning is een slaapkamer (9 m²) met oude bedstede gesitueerd. Deze slaapkamer geeft mooi uitzicht op de haven en heeft prachtige houten lambrisering en plafond. Aan de voorzijde van de woning is nog een slaapkamer (10,6 m²) gesitueerd met uitzicht op de straat. Deze slaapkamer heeft vaste kasten.

Tweede verdieping:
Met een smalle trap is de tweede verdieping bereikbaar waar nog twee slaapkamers zijn gesitueerd (beide ca. 8 m²). De kamer aan de voorzijde geeft toegang tot de bergzolder (15 m²).

Locatie:
De prachtige historische stad, Enkhuizen, is rijk aan monumenten. Zuiderspui ligt aan het verlengde van de haven en is op loopafstand van het station gelegen.

Enkhuizen is goed bereikbaar, zowel met het eigen- als  met het openbaar vervoer. Bewoners parkeren met een parkeervergunning.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Nationaal Monumenten Portaal.