Cursus Drakologie

In de zomervakantie tijdens de Kids-Zomerweken komt professor Leonardus dell Drach terug op kasteel Hernen met de cursus ‘Drakologie’. Op dinsdag 23 juli en dinsdag 6 augustus kan iedereen die meer over draken wil weten, naar het kasteel komen voor een echte drakencursus! 

Er zijn leuke proefjes om te doen, kinderen leren een heus drakenschrift en er wordt gezocht naar de huisdraak van kasteel Hernen! Kinderen gaan op zoek naar sporen van de draak, zoals pootafdrukken, drakeneieren en heuse drakenmest. In de cursus leren de kinderen welke draken er allemaal zijn en wat ze eten. Aan het eind van de cursus ontvangen de kinderen een heus certificaat! 

Er start een cursus om 10.00 en eentje om 11.30. Na afloop van de cursus kan je natuurlijk ook nog het kasteel bezoeken.
Kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen. 

Van 23 juli t/m 18 augustus zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen en is er elke dag die we open zijn iets extra’s te doen voor de kinderen. Als je op deze dagen de gewone toegangsprijs betaalt (€ 5,00) mag je met de “pratende lamp” op avontuur door het kasteel, ontdek je het spannende verhaal over de verdwenen toren en kan je gratis of tegen een kleine meerprijs meedoen met een superleuke activiteit. Klik hier voor het volledige programma. 

 

 

Datum

06-08-2024 tot 06-08-2024
 

Locatie

Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40, Hernen
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.