Muziekzomer Gelderland – De hertoginnen van Gelre (6+)

De hertoginnen van Gelre (6+)

Ontdek de geschiedenis van Gelre en ontmoet de dappere en slimme hertoginnen van Gelre! In deze bijzondere familievoorstelling nemen het Escher Quintet en het Oosterdok Strijktrio samen met René Arendsen (bekend als Ridder van Gelre bij Omroep Gelderland) als verteller je mee op een muzikaal avontuur vol geschiedenis en verhalen.

Het verhaal
Vaak lijkt het alsof de geschiedenis alleen vol zit met heldendaden van mannen, maar niets is minder waar! Deze voorstelling brengt de verhalen van de sterke en ondernemende hertoginnen van Gelre tot leven. Zij waren echte powervrouwen die oorlogen voerden, de politiek domineerden en vaak belangrijker waren dan hun echtgenoten. Het is hoog tijd om hun verhalen in het licht te zetten!

De locaties
Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat het wordt opgevoerd op echte kastelen waar de hertoginnen en hun families vroeger ook echt hebben geleefd. De sprookjesachtige kastelen en de sfeervolle muziek vormen samen een magisch geheel dat je meeneemt naar de tijd van ridders en jonkvrouwen.

Waarom komen kijken?
Wie deze voorstelling bezoekt, leert op een leuke en spannende manier over de rol van vrouwen in de geschiedenis en ontdekt de fascinerende verhalen van de hertoginnen van Gelre. Het is een avontuur voor jong en oud die je kijk op de geschiedenis van Gelre voor altijd zal veranderen.

Kom en beleef het avontuur
Bereid je voor op een onvergetelijke reis terug in de tijd met de hertoginnen van Gelre. Een voorstelling vol spannende verhalen, prachtige muziek en echte kastelen wacht op jou en je gezin. Mis het niet en ontdek de heldinnen van de middeleeuwen!

Het Oosterdok Strijktrio bestaat uit
Ernst Jan Vos – viool
Liselot Blomaard – altviool
Renate Apperloo – cello

Het Escher kwintet bestaat uit
Marina Manterola – fluit
Alba García – viool
Alejandro Rodriquez – altviool
Martin Álvarez – cello
Maria Palma – harp

Woensdag 31 juli speelt de voorstelling op kasteel Rosendael en donderdag 1 augustus op kasteel Doorwerth.

 

Datum

02-08-2024 tot 02-08-2024
 

Locatie

Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40, Hernen
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.