Ontdek de winterse buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in ‘s-Graveland

Wandel mee met de boswachter over de ’s-Gravelandse buitenplaats Boekesteyn en Schaep en Burgh en geniet na afloop van een heerlijke kom warme soep..

Wandel mee met de boswachter over de winterse buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in 's-Graveland. Deze activiteit, speciaal voor volwassenen, duurt ongeveer 1,5 uur. Bij terugkomst serveert restaurant Brambergen een heerlijke kom soep.

Wandel langs natuur en cultuur

De ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de twee buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten:

  • Koop van tevoren je tickets online.
  • Helaas kunnen honden niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Vanaf 20 november 2023 is de 1e Kanaalbrug (Vreelandseweg-Zuidereinde) dicht voor gemotoriseerd verkeer. Omleidingen via N201 naar 's-Graveland. Voor details, zie website Hilversum
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.
 

Datum

10-12-2023 10:30 tot
10-12-2023 12:00
 

Locatie

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde Noordereinde 54b, ’s-Graveland
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.