Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)

Bekijk Fort bij Spijkerboor van binnen en van buiten met een gids! Tijdens de rondleiding bezoek je ook het unieke en originele draaikoepelgeschut..

Fort bij Spijkerboor, bekijk het van binnen en van buiten! Het verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam in de Beemster komt tot leven tijdens deze stevige rondleiding van circa 1,5 uur. Onze gids vertelt je alles over de geschiedenis en bijzondere natuur op en rond het fort. Voor of na de rondleiding kun je zelf nog verder rondkijken.

Fort bij Spijkerboor van binnen

Het fort heeft een verleden als verdedigingswerk én als gevangenis. Onze enthousiaste gidsen laten je alle bijzondere plekken op het fort zien: de celblokken, oude munitiekamers, de keuken met enorme kookketels en het unieke draaikoepelgeschut. Voel hoe koel en vochtig het fort is. Je zult er maar moeten leven, werken en slapen…

Natuur rond het fort

De buitenruimte op en rond het fort is een klein natuur- en rustgebied geworden. Het fort is afgedekt met duinzand. Daardoor groeien er planten die verder alleen in de duinen voorkomen. De gangen naar de voormalige hefkoepels zijn ingericht als vleermuisonderkomen. En de fortgracht? Dat is een geliefde vaste en tijdelijke verblijfplek van vele soorten watervogels.

Let op

  • De rondleidingen zijn niet geschikt voor mindervaliden en kinderen jonger dan 8 jaar.
  • De pantserkoepel is alleen te bezoeken met een gids. Het geschut is bereikbaar via een smalle, steile ladder. Mensen die slecht ter been zijn en kinderen onder de 10 jaar kunnen de pantserkoepel niet in. Zij kunnen vlakbij even wachten en een filmpje kijken.
  • Het beklimmen van het geschut geschiedt op eigen risico.

Handig om te weten

  • Per rondleiding maximaal 12 personen en vol = vol dus kom op tijd. Zeker zijn van een plek? Boek dan van tevoren online je tickets!
  • Het ticket dat je hier boekt, is inclusief entree.
  • De rondleidingen starten om 11.30, 12.00, 13.00 en 13.30 uur. 
  • Duur van de rondleiding is circa 1,5 uur.
  • Trek stevige schoenen aan!
  • In de theetuin naast de fortwachterswoning kun je voor of na de rondleiding genieten van heerlijke streekproducten.
 

Datum

21-04-2024 13:00 tot
21-04-2024 14:30
 

Locatie

Fort bij Spijkerboor
Westdijk Westdijk 46, Westbeemster
Meer informatie

Delen

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.