Ik wil:

Nationaal Monumenten Portaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.

U kunt ons helpen met het bewaren van prachtige plaatsen en monumenten in heel Nederland. De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is aangewezen als ANBI-instelling en zo vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Geld geven aan de NMo levert u daarom ook nog belastingvoordeel op. Doneren is eenvoudig! Zonder tussenkomst van de notaris. U kunt kiezen voor het overmaken van een periodieke bijdrage of een eenmalige bijdrage. Zo helpt u ons om te zorgen voor erfgoed dat buiten het bereik van bestaande organisaties valt.

Hoe kan ik periodiek geld geven?

Wilt u ons helpen door periodiek te schenken? Dan is het voor u en voor ons het voordeligst als u dat via een schriftelijke overeenkomst doet. De enige voorwaarde is dat u dit vastlegt voor een periode van 5 jaar. Super interessant: het belastingvoordeel bij periodiek schenken varieert, afhankelijk van uw bruto inkomen, tussen de 15 en 50 procent! Dat scheelt hartstikke veel toch? Neem contact met ons op via info@nationalemonumentenorganisatie.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik eenmalig geld geven?

Uw bijdrage kunt u in een handomdraai overmaken via Ideal, zo kiest u zelf een bedrag en steunt u het behoud van cultureel erfgoed.

Erfstelling of Legaat? Met een erfstelling wordt de NMo (mede)erfgenaam, waarbij NMo een percentage van uw nalatenschap ontvangt. U kunt de NMo ook door middel van een legaat in uw testament opnemen. Met een legaat laat u een vast geldbedrag of een bepaald goed na aan ons. Wij worden dan geen erfgenaam. Zo helpt uw nalatenschap om voor toekomstige generaties dezelfde plekken te bewaren.

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).