Ik wil:

Monumentenportaal:
voor iedereen die een monument
wil beleven, kopen of huren.

U kunt ons helpen met het bewaren van prachtige plaatsen en monumenten in heel Nederland. De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is aangewezen als ANBI-instelling en zo vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Geld geven aan de NMo levert u daarom ook nog belastingvoordeel op. Doneren is eenvoudig! Zonder tussenkomst van de notaris. U kunt kiezen voor het overmaken van een periodieke bijdrage of een eenmalige bijdrage. Zo helpt u ons om te zorgen voor erfgoed dat buiten het bereik van bestaande organisaties valt.

Hoe kan ik periodiek geld geven?

Wilt u ons helpen door periodiek te schenken? Dan is het voor u en voor ons het voordeligst als u dat via een schriftelijke overeenkomst doet. De enige voorwaarde is dat u dit vastlegt voor een periode van 5 jaar. Super interessant: het belastingvoordeel bij periodiek schenken varieert, afhankelijk van uw bruto inkomen, tussen de 15 en 50 procent! Dat scheelt hartstikke veel toch? Neem contact met ons op via info@nationalemonumentenorganisatie.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik eenmalig geld geven?

Uw bijdrage kunt u in een handomdraai overmaken via Ideal, zo kiest u zelf een bedrag en steunt u het behoud van cultureel erfgoed.

Erfstelling of Legaat? Met een erfstelling wordt de NMo (mede)erfgenaam, waarbij NMo een percentage van uw nalatenschap ontvangt. U kunt de NMo ook door middel van een legaat in uw testament opnemen. Met een legaat laat u een vast geldbedrag of een bepaald goed na aan ons. Wij worden dan geen erfgenaam. Zo helpt uw nalatenschap om voor toekomstige generaties dezelfde plekken te bewaren.

Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.