De priorij was een klooster van de Kanunnikessen van het Heilig Graf in Maarssen. Deze rooms-katholieke orde kocht in 1957 de zeventiende-eeuwse buitenplaats Doornburgh. Enkele jaren later liet de orde door Jan de Jong, leerling van Dom van der Laan, achter het landhuis, bij de Vecht, een priorij met pandhof bouwen. Het ontwerp was in de stijl van de Bossche School. Het 17e-eeuwse buitenhuis Doornburgh werd sindsdien gebruikt als gastenhuis.
In 2017 werd Doornburgh, inclusief priorij, aangekocht door de MeyerBergman Erfgoed Groep. Het wordt sindsdien getransformeerd tot een ontmoetingsplaats voor kunst en wetenschap. In de priorij worden tentoonstellingen, voorstellingen en lezingen georganiseerd, rondom de thema’s kunst en wetenschap. Een aantal van de zusterverblijven wordt getransformeerd tot artist-in-residence en scientist-in residence faciliteiten.
Klooster op het moment in herbestemming, waardoor diverse werkzaamheden plaatsvinden. Geen aanvullende vergunningen nodig voor bijeenkomsten, fotoshoots en filmopnames. Wel worden aanvragen eerst ter goedkeuring voorgelegd aan eigenaar en getoetst op verbinding met concept.