Lasloods

TYPE

Industrieel

CAPACITEIT

1750

LOCATIE

Vlissingen

De Lasloods aan de Prins Hendrikweg in Vlissingen begon zijn bestaan als constructiehal. Hij werd gebouwd in de jaren 1955 en 1956 voor het aannemersbedrijf NV Bijker’s Aannemingsbedrijf (BAB), dat gevestigd was aan de IJsselwerf in Gorinchem. De onderneming startte op dat moment een nieuwe constructie- en montageafdeling in Zeeland en liet daarvoor een constructiehal bouwen aan de Binnenhaven. De hal werd ontworpen door architect M.J.J. van Beveren. Aannemer J.A. Letzer tekende voor de bouw. Deze kreeg zijn beslag op het terrein van de Vlismar, de voormalige petroleummaatschappij en asfaltfabriek in Vlissingen. De constructiehal werd op 3 november 1956 officieel geopend door de commissaris der Koningin.

Het gebouw werd ontworpen met grote raampartijen tussen stalen spanten en een betonnen cassettedak. Deze zijn nog intact, evenals de bovenkraan.

De constructiehal werd na een aantal jaren leeg te hebben gestaan, verkocht aan particulieren en zal worden herbestemd voor maritieme, culturele en culinaire activiteiten onder de naam ‘De Lasloods’.

Geluidsrestricties


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.