Het moderne gebouw met zijn graffito kunstwerk is een typische uiting van de invloeden uit Amerika. De ronde overkapping als entree, de grote reclames en zelfs een pompstation naast de bioscoop. De architect van het gebouw, Matser, was dit een streven naar vooruitgang en wilde hij Arnhem op de kaart zetten.
Het moest de culturele hoofdstad van Oost-Nederland worden. Het Rembrandt Theater was jarenlang het cinematografisch centrum het internationale filmfestival van Arnhem (1955-1983). De ‘Filmweek Arnhem’ was internationaal een begrip en gedurende die dagen.
De film manifestatie leverde Arnhem de bijnaam ‘Cannes aan de Rijn’ op. Het Rembrandt Theater was een lichtpunt in de moeilijke tijden na de Tweede Wereldoorlog. Het bracht glamour aan de stad met premières van films als ‘Star Wars’ en ‘Jaws’.
Eind jaren zeventig verloor de filmweek haar glans. In 1983 was het echt gedaan met de filmweek, voorloper van het Nederlands Filmfestival.
Toch blijft het Rembrandt Theater een markant gebouw op een heel markante plek.
Op dit moment worden plannen voor woningbouw in het gebouw uitgewerkt, waarbij een publieke functie voor de entree behouden zal blijven.
In de zalen zijn vaste set-up aan stoelen aanwezig. Inhoud activiteit moet worden getoetst door Ad Hoc Beheer. Belang en buurttevredenheid heeft prioriteit!