Rietveldkerk De Hoeksteen

TYPE

Monumentaal

CAPACITEIT

250

LOCATIE

Uithoorn

Gerrit Rietveld ontwierp in zijn leven één kerk, De Hoeksteen. De Hoeksteen is een mooi voorbeeld van de stroming het ‘Nieuwe Bouwen’. Het gebouw is een halve kubus, fraai gesitueerd aan het water, maar door de weerspiegeling in het water lijkt het een hele kubus. De voormalige kerk is vrijstaand, witte grijze betonnen banden en gevelhoge ramen waardoor het veel licht doorlaat. De Hoeksteen heeft een gunstige centrale ligging in de Randstad, is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Het gebouw heeft genoeg ruimte voor de huisvesting van bijvoorbeeld een expositieruimte, werkruimte, een grand-café of bed and breakfast. Maar ook voor tijdelijke initiatieven zoals evenementen en filmproducties is het ideaal. Laat u inspireren door de architectuur van Rietveld, wat tevens als mooi ‘haakje’ kan dienen in het concept.

Theaterzaal biedt plek aan 60 personen. Kerkzaal opgedeeld in 3 verdiepingen, elk direct met elkaar in verbinding. Vergunning / ontheffing dient te worden aangevraagd bij producties met meer dan 100 gasten.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).