Timmerfabriek

TYPE

Industrieel

CAPACITEIT

940

LOCATIE

Vlissingen

In Vlissingen staat de Machinefabriek, een gebouw dat dienst deed als machinefabriek voor de inmiddels vertrokken Scheldewerf. Er werkten honderden timmerlui aan het houtwerk voor schepen die op De Schelde werden gebouwd. De bebouwing van de Scheldewerf is gesloopt, met uitzondering van het hoofdkantoor, de timmerfabriek en de machinefabriek. De oude Timmerfabriek is in 2010 geheel (casco) gerestaureerd. Mede dankzij een zogenaamde ‘kanjersubsidie’ van het Rijk. Nu wacht het pand op een definitieve bestemming.

Op pand berust reeds horeca functie. Bovenverdiepingen niet publiekelijk toegankelijk voor grotere aantallen gasten in verband met draagkracht vloer.

Ruimte op de begane grond lastig geheel te maken (ivm horeca / feesten). Bovenverdiepingen doordeweeks geheel beschikbaar voor (kleinschalige) film en foto activiteiten.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).