Hotel-Restaurant Het Rechthuis

TYPE

Villa

PERSONEN

LOCATIE

Muiderberg

Het Rechthuis beschikt over 20 comfortabele en complete hotelkamers, waaronder een moderne studio, tuinkamers, een familiekamer en een bruidssuite. Daarnaast is er een appartement op de begane grond dat rolstoelvriendelijk is.

Boekingen, informatie over de kamers en arrangementen via de knop meer informatie.

De geschiedenis van Hotel Het Rechthuis
Het Rechthuis aan de ingang van het dorp was anderhalve eeuw geleden een hulpkantongerecht waar plaatselijke geschillen werden berecht. Het eigenlijke rechtsgebouw stond in Naarden, de hoofdplaats van Gooiland. In de kelder zitten nog de ijzeren ringen waaraan de boeven in afwachting van hun berechting vastgeketend werden.

Het pand werd in de gouden eeuw gebouwd als een van de landhuizen aan de Brink en werd omstreeks 1795 ingericht tot hotel. Het pand kreeg in de 19e eeuw een eclectisch uiterlijk met voornamelijk neoclassicistische elementen.
Het Rechthuis werd in 1881 uitgebreid met een stationshalte en deed tot 1924 dienst als station en wachtkamer van de Gooische Stoomtram. De lage dwarsvleugel tegen de voorgevel met een open houten galerij was het stationsgedeelte.

Momenteel herbergt het weer een sfeervol familiehotel. Het hotel is onlangs grondig gerenoveerd en zo wordt hedendaags comfort gecombineerd met de sfeer van vroeger.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).