Huis Tichelaar II

TYPE

Woonhuis

PERSONEN

3

LOCATIE

Makkum

Omring je met vakmanschap van Tichelaar

Overnachten te midden van de beroemde tegels uit de Tichelaar-fabriek, dat kan in dit historische huis in hartje Makkum. De Makkumse tegelbakker Freerk Jansz Tichelaar bouwde deze woning in 1669 en legde daarmee de basis van het beroemde Makkumer aardewerk. En bij zijn tegelkunstwerken alleen bleef het niet. Generatie op generatie voegde vakmensen op deze plek nieuwe tegeltableaus toe. Daardoor diende het woonhuis eveneens als showroom van de fabriek en kun jij hier nu, eeuwen later, de Friese tegeltraditie in volle glorie bewonderen.

Door de ligging aan de achterzijde van het pand kijk je uit op de romantische tuin. Hier begin je je dag met een lekker ontbijt, terwijl je comfortabel onderuitzakt in een van de tuinstoelen. Bij minder weer kun je uitgebreid tafelen in de lichte woonkamer of een avondje verblijven op de okergele designbank. Genieten van een optimale nachtrust doe je in de historische bedstede of het comfortabele tweepersoonsbed. Of je nu veel of weinig thuis zal zijn: de combinatie van de moderne inrichting met de historische balkenplafonds, tegelplateaus, plavuizen vloeren en bijzondere details zal je nog lang bijblijven.

De woning kan in combinatie met Huis Tichelaar I, liggend aan de voorzijde, worden gehuurd. De tussendeur in de gang, die de twee appartementen van elkaar scheidt, kan worden opengezet.

 

Doen in de omgeving

  • Bezoek het pittoreske dorpje Makkum
  • Ontdek het grote aanbod van winkels, terrasjes en restaurants
  • Vaar over het IJsselmeer of kies een van de vele andere watersportmogelijkheden
  • Maak een fietstocht langs het strand en de dijk


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).