Poortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - Doorwerth

Poortgebouw kasteel Doorwerth

TYPE

Kasteel

PERSONEN

4

LOCATIE

Doorwerth
Poortgebouw kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een van de zeven voor het publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen in Gelderland. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 13de eeuw. In de loop van de tijd is het complex enorm uitgebreid en aangepast aan de wensen van de diverse kasteelheren.

Het kasteel is gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Vanuit het poortgebouw heb je een prachtig uitzicht hierop. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden. Het is er heerlijk fietsen of wandelen. En even zin in cultuur en stad? Arnhem ligt om de hoek.

Precies boven de poort is een comfortabele vakantiewoning gerealiseerd. Bij de verbouwing is er alles aan gedaan om het ‘historische gevoel’ van de ruimte intact te laten. Van oudsher was het poortgebouw niets anders dan een vierkante ruimte, bereikbaar door middel van een muur trap. Nu zijn de ruimtes open gelaten, de kapconstructie is in het zicht en veel is in hout afgewerkt. Daardoor heeft de woning zowel rustiek-landelijke als cultuurhistorische kenmerken.

De woning bereikbaar via een muur trap. Op de eerste verdieping kom je binnen in de knusse woon/eetkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden en een badkamer. Op de bovenste verdieping is tevens een tweepersoonsslaapkamer met eenpersoonsbedden en een badkamer.

In het kasteelcomplex bevindt zich een mix van als museum toegankelijke ruimtes, kantoorruimten en horecavoorzieningen zowel daghoreca als voor feesten en partijen. Bijvoorbeeld in de voormalige paardenstallen van het kasteel, onder de poort. Deze zijn omgetoverd tot een sfeervol kasteelcafé dat dagelijks (maandagen alleen in de schoolvakanties regio Zuid) open is van 10.30 – 17.00 uur. Het is ook mogelijk een kasteelontbijt te reserveren. Vanaf 10uur kun je je ontbijt in de woning gebruiken of als je behoefte hebt aan meer gezelschap bij Kasteelcafé de Zalmen.

Boek een verblijf in het poortgebouw en ontvang korting op een bezoek aan kasteel Doorwerth (geopend van dinsdag tot en met zondag). In de woning ligt de hiervoor benodigde informatie of klik hier voor informatie voor alle activiteiten op en rond het kasteel. In deze vakantiewoning zijn geen faciliteiten voor baby’s en jonge kinderen aanwezig.

Poortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - DoorwerthPoortgebouw kasteel Doorwerth - Fonteinallee 2 - Doorwerth


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.