Villa Magnolia

TYPE

Villa

PERSONEN

40

LOCATIE

Oostkapelle

Gelegen in de nabijheid van bossen, duinen en strand vindt u Villa Magnolia. De Villa is in 1910 gebouwd als woning voor een vooraanstaande familie. Het gebouw weerspiegelt een tijdsperk waarin vrije tijd steeds belangrijker werd, iets wat terugkomt in de aanwezigheid van de vele grote salons en balkons. Het huis is ontworpen door A.L.J. Goethals.

Als u voor het eerst via de oprijlaan de Villa tegemoet rijdt, valt het statige en serieuze aangezicht van de Villa meteen op. Het authentieke houtwerk maar ook de vele bloemen en planten geven het huis een zachter en verwelkomend karakter. De ingang wordt begeleid door zuilen, een neoklassieke invloed, maar de rest van de Villa is ontworpen in Jugendstil, of Art Nouveau. Deze stijlelementen zijn het best terug te zien door een wandeling te maken rondom het huis. De Villa heeft veel bogen, rondingen, glas-in-lood en speelse balkons. Door het hele huis stroomt natuurlijk licht dat er voor zorgt dat de Villa binnen een zeer aangename, warme en prettige uitstraling heeft.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).