Watertoren Duin & Bosch

TYPE

Toren

PERSONEN

2 personen

LOCATIE

Castricum
❤️ VALENTIJNSACTIE: we zetten een fles cava voor je klaar en hebben rozenblaadjes voor op het bed.

 

Slapen in een voormalige watertoren, die van begin 1900 tot 1970 dienst deed als watervoorziening voor Provinciale Staten van Noord-Holland en nu een duurzame, luxe suite op grote hoogte is. Een unieke en romantische ervaring!

Bij binnenkomst valt direct de prachtige wenteltrap op. Het is even klimmen, maar vervolgens word je beloond met een geweldig panoramisch uitzicht over het omliggende duingebied en de zee. Bij helder weer is zelfs Amsterdam zichtbaar vanuit de toren. Het comfortabel ronde kingsize tweepersoonsbed is gelegen op een zwevend plateau met ramen rondom. Voor het heerlijke luxe gevoel staat er een vrijstaand bad met uitzicht. Tevens is er ook een douche aanwezig. De suite is opgebouwd uit duurzame materialen van hoge kwaliteit en geven de suite een industriële, moderne sfeer. De inrichting is luxe en sfeervol. Het ontbijt is inclusief. De Watertoren Duin en Bosch is een rijksmonument en in de toren wordt de geschiedenis middels een expositie verteld.

Deze Watertoren staat op het terrein Duin en Bosch waar het ziekenhuiscomplex Duin en Bosch in 1904 in opdracht van Provinciale Staten van Noord-Holland werd gebouwd. Voor de bouw moest de provincie in 1903 82 hectare duinterrein kopen van een kleindochter van koning Willem I. Het voormalige Provinciaal Ziekenhuis Duin en Bosch op het terrein had een eigen drinkwatervoorziening: de Watertoren waar jij nu in slaapt. Het duinwater, opgepompt uit diepe boorputten, werd gefilterd en ontijzerd en tijdelijk opgeslagen in een waterkelder om daarna naar het reservoir van de in 1908 gebouwde Watertoren gepompt te worden. Eind jaren ’70 kregen alle gebouwen op het terrein een aansluiting op het waterleidingnet en verloor de Watertoren zijn oorspronkelijke functie. Jaren later ontstonden de plannen voor de restauratie voor de verwaarloosde toren. De luxe hotelsuite met ‘zwevend plateau’ als slaapruimte bevindt zich in het originele reservoir. Om extra daglicht binnen te laten is het dak opgelicht en zijn er ramen aangebracht die vanuit de slaapruimte een fantastisch uitzicht geven op de omgeving.

Watertoren Duin en Bosch is gelegen in Bakkum, midden in het bos en de duinen en vlakbij zee. In de directe omgeving zijn diverse wandel- en fietsroutes te vinden. Het strand van Bakkum met gezellige strandtenten is op slechts 3 km afstand.


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.