Bagijnestraat 3 - Enkhuizen

Enkhuizen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Enkhuizen
Adres: Bagijnestraat 3 1601 AE ENKHUIZEN
Huurprijs: € 1.350
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 102 m2
Oppervlakte perceel: 182 m2
Dit karakteristieke woonhuis met een halsgevel uit de 18e eeuw heeft vijf kamers, een besloten stadstuin (ca. 80m2), een bedstedekast en sfeervolle balken in het zicht in het historische stadshart van Enkhuizen.

Indeling

Begane grond
Met de deur in huis: royale hal (ca. 13,5 m2) met grote raampartij, houten plafond met balken, plavuizen en via het glas in de pui doorkijk naar de zitkamer (ca. 15 m2). Achter de zitkamer nog een charmante tuinkamer (ca. 13,5 m2) met sfeervolle porseleinkast. Via de zitkamer én via de tuinkamer is de sfeervolle, karakteristieke keuken (ca. 7,5 m2), met zicht op de tuin, bereikbaar. Aan de keuken zit een halletje plus een toilet. Alleen via de keuken toegang tot de tuin (ca. 80 m2).

Eerste verdieping
Ruime overloop met een grote inbouwkast, een grote kast met de aansluitingen voor de wasmachine en droger, een walk-in closet (3 m2), twee compacte kamers (ca. 8 m2 en 5,5 m2), een compacte moderne badkamer (4 m2) met douche en 2e toilet en twee treden lager de romantische master bedroom (ca. 12,5 m2). Via een vlizotrap is de vliering (alwaar de cv-ketel hangt) te bereiken; deze is alleen geschikt als berging.

Locatie
De prachtige historische VOC-stad, Enkhuizen, is rijk aan monumenten en trekt daardoor, en door de havens en het Zuiderzeemuseum veel toeristen.
De Bagijnestraat is een zijstraat van de Westerstraat (dè winkelstraat van Enkhuizen) en ligt om de hoek van de Westerkerk en de havens.
Enkhuizen is goed bereikbaar, zowel met het eigen- als  met het openbaar vervoer. Bewoners parkeren met een parkeervergunning. Er is een aantal parkeerterreinen waar gratis geparkeerd kan worden voor een aantal uren met de blauwe parkeerkaart (zo ook achter de Bagijnestraat).

Bagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - EnkhuizenBagijnestraat 3 - Enkhuizen


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.