Barrierweg 1 - Liempde

Liempde

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Liempde
Adres: Barrierweg 1
Vraagprijs: 895.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1911
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 318 m²

Met trots bieden wij dit karaktervolle gemeentelijk monument uit 1911 aan. Deze vrijstaande woning met eigen oprit en garage ligt midden in het pittoreske centrum van Liempde. Met een woonoppervlakte van ruim 300 m², de vele verschillende kamers en de praktische indeling is hier veel mogelijk. Dit pand leent zich perfect om bijvoorbeeld kinderen of ouders een eigen inpandige woning met verdieping te geven of te werken vanuit huis. Dit laatste misschien zelfs met een knipoog naar het verleden waarin het pand is gebruikt als winkelruimte, als consultatiebureau en later als kinderopvanglocatie. De bestemming ‘Gemengd’ laat veel ruimte voor invulling van dit mooie object. Mede door de grote ruimtes en de mooie indeling zijn er diverse mogelijkheden. Gelukkig is de karakteristieke sfeer door de jaren heen niet verloren gegaan en voelt het pand ondanks het formaat heel huiselijk aan.

Deze woning is gelegen in het centrum van Liempde naast het plein met de kenmerkende kiosk. Op korte afstand is een supermarkt gelegen, een groentewinkel, een huisartspraktijk, basisschool, diverse eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Het dorp Liempde is onderdeel van de gemeente Boxtel, het centrum van deze plaats ligt op slechts 10 minuten afstand. Door de ligging in het centrum is ook de bereikbaarheid via de A2 richting ’s-Hertogenbosch en Eindhoven goed.

Bouwjaar: 1911
Inhoud: ca. 1.135 m³
Woonoppervlakte: ca. 318 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: ca. 28 m²
Externe bergruimte: ca. 23 m²
Verwarming: C.V.-ketel
Isolatie: dakisolatie, muurisolatie (deels) en gedeeltelijk dubbel glas (o.a. met voorzetramen)
Zonnepanelen: 15 stuks

Indeling:
Begane grond
De schitterende voordeur leidt naar de entree waar de authentieke sfeer met originele elementen direct zichtbaar is. Deze sfeer blijft behouden in het gehele woonhuis. In de hal bevinden zich de meterkast, het toilet met fonteintje en de trapopgang naar de eerste verdieping. Doordat de entree in het midden van de woning is gesitueerd zijn vanuit de hal meerdere ruimtes te bereiken.

We starten aan de rechterzijde van de hal met de woonkamer. Deze ruime woonkamer, met prachtige hoge plafonds met sierlijsten, heeft een zithoek aan de voorzijde en een eethoek aan de achterzijde. Bij de zithoek is tevens een houtkachel geplaatst, sfeervol en behaaglijk. De eethoek kijkt uit op de groene achtertuin en is bereikbaar via de openslaande tuindeuren.

Via een loopdeur, overigens een fraaie paneeldeur, is de keuken te betreden. Een landelijke uitstraling wordt hier gecombineerd met het moderne van een kookeiland en een barretje. Qua apparatuur is deze keuken voorzien van een koelkast, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en oven. Het werkblad is van composiet en de afzuigkap is mooi weggewerkt om de sfeer te behouden.
Vanuit de keuken is de ruime kelder bereikbaar met daarin de cv.-ketel en de boiler voor het verwarmingssysteem. De keuken heeft tevens een deur die rechtstreeks uitkomt in de hal.

Terug in de hal vervolgen we de weg naar de linkervleugel. Hier bevindt zich een tweede woonkamer van royaal formaat. Met grote ramen in zowel de voor- als zijgevel is het een lichte ruimte. Achter deze woonkamer is een eetkamer gelegen die weer een open verbinding heeft met de keuken.

Een verrassende ruimte bevindt zich achter de eetkamer. Middels ensuite deuren en een kleine afstap is de derde woonkamer bereikbaar. Op dit moment wordt deze gebruikt als een appartement met eenvoudig kastenblok (met mogelijkheid tot het aansluiten van water). Dubbele tuindeuren leiden hier rechtstreeks naar een afgesloten gedeelte van de tuin. Dit gedeelte heeft daarnaast ook een eigen entree met toiletruimte, en nog een verdieping met aansluitend aan de overloop twee slaapkamers. Door deze indeling zijn er talrijke mogelijkheden: een ‘eigen’ woonplek voor een thuiswonend kind, een slaapkamer op de begane grond voor dubbele bewoning met (schoon)ouders of misschien wel een werk- of atelierruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eerste verdieping
Vanuit de hal is met een open houten trap de overloop van de eerste verdieping te betreden. Aansluitend aan deze overloop zijn vier slaapkamers gelegen, een separaat toilet, een wasruimte en natuurlijk de badkamer. Ook op deze overloop is de karakteristieke sfeer van dit huis goed voelbaar, de hoge vide richting de zolderverdieping, de paneeldeuren voor alle kamers en de dakkapel aan de voorzijde; alles klopt in dit huis.

Slaapkamer 1 is de hoofdslaapkamer en bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Met een royaal formaat is er voldoende ruimte voor een groot tweepersoonsbed, er is zelfs een schuifwand met inloopkast gerealiseerd.
Slaapkamer 2 ligt aan de achterzijde en is eveneens van een ruim formaat. Ook deze kamer kan gemakkelijk ingericht worden met een tweepersoonsbed.
De slaapkamers 3 en 4 liggen respectievelijk aan de voor-, en achterzijde waarbij beide kamers ideale kinderkamers zouden zijn. Ook een thuiswerkplek, sportruimte of extra inloopkast behoren tot de mogelijkheden. Beide kamers kijken ook nog eens uit op het mooie plein met de kiosk.

De badkamer van deze woning is werkelijk een plaatje! Een vrijstaand ligbad, riante inloopdouche met regendouche en dubbele wastafel met meubel maken het tot een complete en luxe badkamer. De details zoals de originele bakstenen van de buitenmuur die hier in het zicht zijn gelaten geven deze badkamer, ondanks het moderne karakter, toch een sfeervolle uitstraling passend bij het bouwjaar.

Op de overloop is een separate toiletruimte met fonteintje gelegen. Hiernaast is nog een aparte wasruimte met de benodigde aansluitingen.

Zolderverdieping
Een vaste trap leidt naar de zolderverdieping. Deze verdieping is ideaal voor het opbergen van spullen. Ook op deze verdieping zijn de mooie details niet moeilijk te vinden: de schitterende vaste patrijspoortramen aan beide zijden en de dakspanten die nog in het zicht zijn gelaten.

Buitengebeuren
De buitenruimte sluit volledig aan bij het gevoel van sfeer en rust van de binnenzijde van deze woning. Met een diepte van meer dan 20 meter is er altijd een fijn plekje te vinden. De tuin is dan ook ingericht met meerdere terrassen, volop beplanting en zelfs een kippenhok. Zoals eerder al benoemd is de tuin opgesplitst in twee delen: de tuin direct achter het woonhuis en een tweede tuin achter de linkervleugel van de woning. Beide delen worden gescheiden door een stalen looppoort, deze is eenvoudig weg te halen om daarmee een grote open tuin te creëren.

Een garage mag natuurlijk niet ontbreken dus ook deze is aanwezig. Via een loopdeur bereikbaar vanuit de tuin en met een handmatige kanteldeur vanuit de eigen oprit aan de voorzijde. De garage is voorzien van elektra en water en tevens hangt hier de omvormer van de zonnepanelen. Met in totaal 15 stuks is hiermee aan duurzaamheid gedacht. Zonder afbreuk te doen aan het monumentale aanzicht zijn deze panelen geplaatst op het dak van de garage en de carport. Tot slot is er een houten poort naast de woning die de doorloop biedt van de tuin naar de oprit.

De mogelijkheden bij deze woning zijn eindeloos. Laat u daarom inspireren tijdens een bezichtiging en wie weet maakt de Barrierweg 1 uw woondromen waar!

Barrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - LiempdeBarrierweg 1 - Liempde


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.