Brouwersgracht 218 - Amsterdam

Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Brouwersgracht 218 1013 HZ AMSTERDAM
Huurprijs: € 3.300
Bouwvorm: bestaande bouw
Oppervlakte: 114 m2
Oppervlakte perceel: 114 m2
Markant wonen (en eventueel werken) in monumentaal pand met 6 kamers aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, op korte afstand van het Centraal Station.

Dit bijzondere hoekhuis, op de hoek van de Binnen Oranjestraat en de Brouwersgracht, vormde oorspronkelijk samen met Brouwersgracht 220 en 222 de drieling Geloof, Hoop en Liefde. Alleen “Geloof” bestaat nog en wordt nu ter huur aangeboden!

Het huis is door de vele ramen bijzonder licht en wordt gekenmerkt door niveauverschillen. Het kleine maar hoge voorhuis is bereikbaar met een klein frontaal stoepje aan de voorgevel. Aan de zijgevel bevindt zich een stoep gecombineerd met een pothuis naar de ingangsdeur.

Indeling

Begane grond
Voor- of zijentree via bordestrap. Uitnodigende voorkamer met uitzicht op de prachtige Brouwersgracht. De ruimte aan de achterzijde (ca. 20 m²) biedt gelegenheid tot kantoor of bedrijf aan huis, woon- of studeerkamer.

Souterrain
In het souterrain is het goed toeven in de sfeervolle woonkeuken van ca. 18 m² met historische details en ruime berging (16 m²) met wasmachine aansluiting.

Eerste verdieping
Aan de grachtzijde is een verhoogde ruimte (ca. 13 m²) die uitstekend geschikt is als werk- of televisie kamer. Tevens bevindt zich hier een ruime slaapkamer met aan de achterzijde een badkamer met ligbad en separate douche. Toilet aanwezig.

Tweede verdieping/ Zolderverdieping
Op de tweede verdieping liggen twee slaapkamers van respectievelijk ca. 13 m² en 16 m².  Vanuit hier kan men met behulp van een trap de vliering bereiken die zich uitstrekt over de gehele lengte van het pand en dienst doet als berging.

Bijzonderheden
Combinatie met werken vanuit huis is mogelijk. Er is geen privé buitenruimte, maar wel mogelijkheid om een zitje te maken aan de straatzijde. Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook is onderhuur in een andere vorm (als bijvoorbeeld bed and breakfast) niet toegestaan.

Locatie
Het pand ligt op één van de mooiste locaties van Amsterdam aan de rand van de Jordaan. Op loopafstand van restaurants, cafés en de leukste winkelstraat, de Haarlemmerstraat. Verder zijn er verschillende markten zoals de lapjesmarkt op maandag in de Westerstraat en de boerenmarkt op zaterdag op de Noordermarkt.

De woning is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer (Centraal Station, trams en bussen) en ligt op korte afstand van het Centraal Station. Gunstig gelegen tov de diverse uitvalswegen, oa de A5 en de Ringweg A-10. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).

Brouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - AmsterdamBrouwersgracht 218 - Amsterdam


Onze Partners

Hartelijk dank aan onze Partners voor het mede mogelijk maken van het Monumentenportaal.